Fjern Miamis menneskelige søppel

Dexter: The Game slippes til Iphone.

Du har kanskje hørt om Showtimes TV-serie Dexter. Seriemordere har alltid fascinert og skremt vettet av oss; et narrativ som gir oss innsikt i en seriemorders dypeste tanker, motivasjoner og motiver er dermed nesten på forhånd dømt til å være en suksesshistorie. Når Dexter i tillegg har geniale, prisvinnende manusforfattere og den dyktige skuespilleren Michael C. Hall på laget er det ikke overraskende at serien er en av de få som både har fått overveldende gode kritikker i tillegg til svært gode seertall.

Iphonespillet om antihelten er nå tilgjengelig i Norge. I dette spillet er det selvsagt tittelgivende seriermorder Dexter som er hovedpersonn. Blodekspert på dagtid, iskald morder på kveldstid. Dexter følger sin adoptivfar Harrys kode til punkt og prikke: Drep kun de som beviselig er skyldige. Som en levende klisjé blir vår mann både dømmende og utøvende makt, men det faktum at Dexter faktisk nyter det han gjør ødelegger enhver forestilling om en edel, selvoppofrende helt. Dexter dreper for sin egen del, selv om Harrys kode bestemmer hvem han kan stikke den bedøvende sprøyten sin i og deretter kappe i biter.

Handlingen er lagt til seriens første sesong, men prisvinnende Dexter-manusforfatter Tim Schlattmann har bidratt med et nytt og mer spillvennlig manus. Dexter: The Game styres for det meste fra en tredjepersonsvinkel. Kalkulerte og velplanlagte mordtokt blir gjennomført, uten å legge igjen et spor, Dexters førsteprioritet er å forbli uoppdaget. Men i tråd med det Harry har lært Dexter er det essensielt for Dexter å fremstå som så normal som mulig. Derfor får man i spillet interagere med kjæresten Rita og hennes barn – i tillegg til at den travle morderen må forholde seg til sin utagerende søster og hennes politikolleger i sin daglige jobb som blodekspert ved mord og andre mistenkelige dødsfall.

I spillet skal man løse tenkeoppgaver som går på blodmønster og DNA, saumfare åsted for spor og i det hele tatt fakke alle Miamis kriminelle foruten Dexter selv. Hvor de juridiske bevisene mangler er Dexter mindre kresen, han har sågar mindre beviskrav enn sine mer stuerene og statlig utnevnte dommerkolleger, han nøler ikke med å ta folk som bare sannsynligvis er mordere.

Utvikler av spillet er Icarus, i samarbeid med Showtime. Spillet loves å være svært gjennomført rent visuelt, og Michael C. Hall har selv gitt den virtuelle Dexter liv gjennom stemmen. Spillet tar i bruk Iphonens funksjoner, deriblant akselerometeret som lar telefonen registrere når maskinen snus og vendes på, og telefonens trykkfølsomme skjerm. Gjennom sistnevnte tilbys en rekke kontrollmetoder, både pek-og-klikk og forskjellige varianter av stikkekontroll. Prisen på spillet er 35 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden