Fjernspilling på PlayStation 4 kommer til PC og Mac

– Vi jobber med en offisiell app, bekrefter PlayStation-sjef Shuhei Yoshida.

Gamer.no, Audun Rodem

Fjernspillingsfunksjonen på PlayStation 4, som for øyeblikket er tilgjengelig med PlayStation Vita, er på vei til både PC og Mac. Det bekrefter PlayStation-sjef Shuhei Yoshida via Twitter.

Nyheten kommer kort tid etter annonseringen om at en uoffisiell app som lar deg spille PlayStation 4-spill via PC-en din snart skal lanseres. Denne koster riktignok ti dollar å kjøpe, mens Sonys variant etter all sannsynlighet vil bli gratis.

Fjernspilling på PlayStation 4 er allerede tilgjengelig på PlayStation Vita.
Sony

Hvorvidt Sonys fjernspillingsapp allerede var under utvikling er usikkert, men etter annonseringens timing å dømme kan det se ut som om de vil sørge for at PlayStation 4-eiere holder seg til den offisielle appen.

PlayStation 2-emulering

Flere muligheter for fjernspilling er bare en av funksjonene Sony sysler med for tiden. Det japanske selskapet meldte forrige uke at de arbeider med å sørge for at PlayStation 2-spll kan fungere på PlayStation 4:

– Vi jobber med å dra nytte av PlayStation 2-emuleringsteknologi for å få PlayStation 2-spill inn i den nyeste konsollgenerasjonen. Vi har ikke noe annet å si om dette for øyeblikket, forklarte Sony i en uttalelse til Wired.

I praksis betyr dette at PlayStation 4-konsollen vil få muligheten til å kjøre PlayStation 2-spill, men det er foreløpig ingenting som tyder på at denne teknologien er planlagt for fysiske spill. Med andre ord trenger du ikke børste støv av spillsamlingen din helt enda.

PlayStation 4 har solgt over 30 millioner kopier.
Selger raskere enn noen tidligere Sony-konsoll »

Siste fra forsiden