Flere id-spill til Xbox Live Arcade?

Firinsquad har spurt id Software om de planlegger å lansere flere spill til Xbox Live Arcade.

På X06-messen i Barcelona kom Microsoft og id Software med en overraskende og gledelig nyhet for eiere av Xbox 360, nemlig at de ville lansere Doom på Xbox Live Arcade allerede samme dag. Doom var spillet som gjorde at førstepersons skytespill-sjangeren virkelig tok av, og var dessuten svært viktig i forhold til etableringen av PC som en seriøs spillemaskin tidlig på nittitallet.

id Software har et stort og variert spillbibliotek, som inkluderer spill som Doom II, Hexen, Heretic, Wolfenstein 3D, Commander Keen og Quake. De tre førstnevnte kjører i tillegg på Doom-motoren noe som burde gjøre det rimelig enkelt å lage 360-versjoner av dem nå som Doom allerede fungerer på systemet.

Alt tyder på at Xbox Live Arcade-versjonen av Doom har blitt svært populær hos Xbox 360-eiere, og dermed er det naturlig å lure på om id har planer om å bringe noen av de andre spillene sine til systemet. Nettstedet Firingsquad stilte dette spørsmålet til id-sjef Todd Hollenshead, og her er svaret hans:

- Vi ser på muligheten for å bringe andre spill til XBLA, men mye avhenger av responsen Doom får. I følge det Microsoft forteller oss har denne vært fantastisk så langt, noe er et godt tegn i forhold til XBLA-lansering av flere id-klassikere. Men vi har ingenting konkret å by på. Overraskelseskunngjøringen av Doom på X06 fungerte kjempefint, so jeg holder for øyeblikket leppene seglet i forhold til spesifikke detaljer.

Siste fra forsiden