Global Loot League - Playerunknown's Battlegrounds

Flere nordmenn går for seier i helgens Global Loot League-finale

PUBG-eliten samles til kamp i Stockholm.

PUBG Corp, Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter måneder med harde kamper er det omsider klart for sluttspill i den prestisjetunge Playerunknown's Battlegrounds-turneringen Global Loot League.

16 lag fra Europa og Nord-Amerika skal kjempe om en premiepott på over 850 000 kroner, og som nærmest har blitt tradisjon i PUBG er det flere nordmenn å heie på.

Følg kampene på Twitch fra klokken 17:00 på torsdag 6. desember »

– Vi skal vinne

«Jeemzz» og Liquid har troen på seier.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Blant forhåndsfavorittene for helgens GLL-sluttspill er Team Liquid. Laget med norske Jim «Jeemzz» Eliassen i spissen endte på femteplass forrige sesong, men etter å ha gått seirende ut av det europeiske gruppespillet er gutta klare for å ta steget helt til toppen.

DISSE SPILLER FOR LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Jere «Jembty» Kauppinen

Liquid byttet nylig om på lagoppstillingen, etter å ha spilt flere turneringer med manager «Mista» som fjerdemann. Den nye startfireren har levert godt så langt, og «Jeemzz» tror ikke toppformen er så langt unna.

– Vi har ikke fått spilt så mye med det nye laget enda, men føler at formen er på rundt 90 prosent, mener Eliassen.

Hva motstanden angår forventer nordmannen som alltid tøff kamp fra erkerivalen FaZe Clan og fra Pittsburgh Knights. Målet for helgen er det imidlertid ingen tvil om:

– Vi skal vinne, svarer Eliassen kontant.

– Føler at vi ligger svært godt an

«Aitzy» og FaZe ankommer Stockholm som en av favorittene til å vinne.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Også i FaZe finner vi en norsk spiller – nemlig Ludvik «Aitzy» Jahnsen. «Aitzy» signerte for storklubben for bare noen uker siden, men har spilt sammen med sine nåværende lagkamerater siden i sommer og tror at formen er der den bør være.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Ivan «Ubah» Kapustin
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

– Jeg føler at vi ligger svært godt an til denne turneringen. Vi har gjort det meget godt i de forrige turneringene vi har spilt, med blant annet en andreplass i OGA PUBG PIT og OGN Super League hvor vi vant Miramar og gjorde det godt på Erangel også, forteller Jahnsen.

Som Liquid har FaZe et klart mål om å stikke av med seieren i Stockholm. Gutta kvalifiserte seg for sluttspillet som det tredje beste laget i Europa, og forventer å gjøre det enda to hakk bedre i helgen.

– Vi går ikke for noe annet enn seier her nei, sier Jahnsen på spørsmål fra Gamer.no.

«Aitzy» tror at både Liquid og Knights har potensialet til å spolere FaZe sine planer, og regner med at alt vil avgjøres av kampene som spilles på ørkenbrettet Miramar. Han vil riktignok ikke utelukke at seieren går til et overraskelseslag, som for eksempel amerikanske Wildcard.

– Første LAN på internasjonalt nivå blir heftig

«Simsy» og Besiktas har ikke mye erfaring fra LAN-turneringer på toppnivå, men håper på en god plassering.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lag nummer tre på listen er den helnorske kvartetten i Besiktas Esports. Gutta gjør sin første opptreden i GLL-sluttspill etter en råsterk fjerdeplass i Europa, men fikk en uventet vanskelig oppladning til helgen.

DISSE SPILLER FOR BESIKTAS

Vis mer

Erik «simsy» Gravrok
Mikael «ultra» Andersen
Tomi «TomiL» Lindbäck
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen

Mikael «Ultra» Andersen ble innlagt på sykehus sent i forrige uke, og tilbragte hele helgen under observasjon. Det går heldigvis bedre med ham nå, og laget har samlet seg i Stockholm for å vise hva de kan.

– Vi føler oss komfortable nå. Vi har hatt en god flyt i spillet og er rett og slett rutinert på mer. Den eneste oppgaven vi har nå er å være uthvilt og kjappe i hodet når det braker løs. Det var ikke optimal timing med «ultra». Forhåpentlig skal alt være bra nå, men han er ikke hundre prosent slik jeg forstod det. Vi må bare gjøre det beste vi kan ut av det, sa Erik «Simsy» Gravrok til Gamer.no.

GLL-sluttspillet blir Besiktas' første LAN-turnering på et så høyt nivå, og dermed følger det med litt nerver og usikkerhetsmomenter. «Simsy» tror imidlertid at nøkkelen for gjengen blir å fokusere på eget spill, og ikke la seg påvirke av alt oppstyret.

– Første LAN på internasjonalt nivå blir heftig, spesielt med mange amerikanske lag. Klarer vi topp fem hadde det vært veldig bra, men vi vil som sagt fokusere på vårt spill og la resultatet snakke for seg, avsluttet Gravrok.

GLL-sendingen begynner klokken 16:00 på fredag, med startskuddet for den første kampen en time senere. Det spilles totalt 15 runder – fem per dag – hvorav åtte skal utkjempes på Erangel-brettet og syv på Miramar.

Ved siden av å følge hovedsendingen har hvert lag sin egen Twitch-kanal, som viser deres perspektiv underveis. Trykk på lenkene for å følge Team Liquid, FaZe Clan eller Besiktas Esports.

Les også: PUBG begynner gigantisk e-sportsatsing til neste år »

Siste fra forsiden