Feature

Ukens nettutgivelser (uke 32)

Flere og flere dag for dag

Denne uken får vi alt fra flysimulatorer til zombiemassakrer.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har så mange spill på datarommet mitt at det knapt er plass til meg selv og datamaskinen min her. Om det skulle komme et jordskjelv ville jeg sannsynligvis blitt levende begravd i spillbokser og lidd en fryktelig tragisk død. Derfor er det greit at ikke alle spill lanseres i boks. Her er ukens nettdistribuerte utgivelser.

Xbox 360

Turtles in Time (Xbox 360).

Hva skjer hvis du søler radioaktiv væske på en liten skilpadde? Den blir til en mutantskilpadde på størrelse med et menneske, selvfølgelig. Og så reiser den til Amerika for å bekjempe ondskap og spise pizza. I Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time Re-Shelled får du og eventuelt tre andre ta kontroll over åttitallets tøffeste mutantskilpadder (Middelaged Mutant Lawyer Turtles hadde ingen sjanse), i en oppdatert utgave av arkadeklassikeren Turtles in Time. Gameplayet skal være det samme som før, med massevis av sideskrollende slåssing, men grafikken er i 3D.

PS3 og PSP

TV Show King (PS3).

Hvem er glupest, du eller vennene dine? Du, selvfølgelig, med mindre du kjenner meg. Og det tviler jeg litt på at du gjør, for jeg bor i en skjult og 100% zombie-sikker bunker midt i skogen, og kommer kun ut en gang i året for å hente forsyninger. Men uansett, om du trenger å bevise din intellektuelle overlegenhet overfor vennene dine kan du laste ned TV Show King for PS3, hvor du får over 3000 forskjellige spørsmål i flere ulike kategorier. Om vennene dine mot formodning skulle finne på å slå deg, kan du se om du finner en amerikaner å spille mot på nettet (det var en høyst kritikkverdig vits, beklager).

PSP-eiere kan laste ned Pirates of the Caribbean: Dead Men’s Chest, om de har mer penger enn fornuft.

Wii og DSi

Bonsai Barber (Wii).

Går du med en hemmelig drøm om å bli frisør? Og foretrekker du å snakke med planter fremfor mennesker? Da er Bonsai Barber (sjanger: "Barber Simulation (Bonsai)") spillet for deg. Her må du tjene til livets opphold ved å klippe bladene til ulike snakkende grønnsaker. Du må bruke Wii-kontrolleren som både saks og kam, og sørge for at de mange grønnskollingene i byen din blir fornøyde med sine nye "hår"sveiser.

Liker du gamle spill kan du laste ned The Revenge of Shinobi (1989, Mega Drive), hvor du spiller en ninja på hevntokt. Og har du DSi kan du laste ned City Transport Map Volumes 1 & 2, som ikke er spill i det hele tatt.

PC

Rise of Flight (PC).

Det er lenge siden vi har fått en skikkelig flysimulator på PC. Derfor er det nok mange som tar i mot Rise of Flight: The First Great Air War, som nå kan kjøpes fra Direct 2 Drive, med åpne armer. Her får du ta kontroll over klassiske dobbeltdekkere fra første verdenskrig, og kanskje finne ut om Den Røde Baron er så kul som historien vil ha det til. Utviklerne skryter av høy realismefaktor, lekker grafikk og varierte oppdrag. Spillet skal visstnok også bli å finne i butikkene senere i år.

Foreign Legion: Buckets of Blood (PC & Mac).

Om vi får like mye realisme i Foreign Legion: Buckets of Blood er jeg usikker på, men vi får i det minste mye mer blod. I dette skytespillet er du den siste overlevende legionæren, og jobben din er å forsvare en landsby fra en hel hær av opprørere. Landsbyboerne har gjemt seg i byhallen, og du må hindre fiendesoldatene i å nå frem til dem. Til å hjelpe deg får du tonnevis av våpen, og muligheten til å få selvmordsbombere til å eksplodere for tidlig ved hjelp av blodige bøtter. Jeg vet heller ikke hva det betyr. Windows-utgaven kan kjøpes på Steam.

Nation Red (PC).

Mer blod og gørr får vi i Nation Red, et skytespill der du må bekjempe horder av hjernespisende zombier (utvilsomt fordi du ikke har vært smart nok til å konstruere din egen 100% zombiesikre bunker, slik som jeg har gjort). Spillet beskrives som et ultraraskt arenabasert skytespill hvor du må drepe tusenvis av zombier i 18 forskjellige oppdrag, samt får mulighet til å spille flere ulike moduser. Naturligvis får du massevis av eksplosive våpen som hjelper deg å renske verden for vandødt utøy.

Police: Destruction Street (PC).

GamersGate har fått en liten haug lavbudsjettsspill fra den polske utgiveren Play Publishing. Disse har så vidt meg bekjent ikke tidligere vært tilgjengelige for oss, selv om noen av dem har vært ute i Polen og Øst-Europa ganske lenge. Vi går kjapt gjennom dem.

Police: Destruction Street er et bilspill hvor du spiller politi i en storby full av kriminelle. Det ser ut til å minne litt om de første GTA-spillene, eller Midway-klassikeren APB. Dino Speedboat er et spill om en dinosaur som kjører speedbåt (hm, dette gikk jo veldig lett). Russian Classics - Bigfoot Competition handler dessverre ikke om hårete fantasifostre, men kraftige biler med store dekk som kjører i skogen. ATV GP bytter disse ut med firehjulinger.

Railroad Lines (PC).

Snowman er et vintereventyr for barn, hvor du spiller en plattformhoppende snømann. Little Ghost er et todimensjonalt plattformspill som gir deg rollen som et lite spøkelse, som må finne nøkler i et stort slott. Sist ut fra Play Publishing er Railroad Lines, som lar deg utføre en serie oppdrag ved å sende tog rundt i et jernbanenettverk. Underveis kan du kjøpe nye vogner og tog for å få jobbene gjort.

Lunnye (PC).

Vi hopper over til noe helt annet, nemlig plattform/hjernetrimspillet Lunnye, hvor du spiller et lite romvesen som har falt ned fra månen, og nå må finne veien tilbake. Usedvanlig søtt konsept, og selve gameplayet er i samme stil - du kan ikke dø i spillet, og trenger kun å fokusere på utforsking og oppgaveløsing. Ellers loves fargerik grafikk og en mystisk stemning.

Pure Hidden (PC).

Er du den typen som foretrekker rosa fremfor alle andre farger, kan kanskje City Style være av interesse. Dette er et skjult objekt/hjernetrimspill der du må redde et motemagasin fra den visse undergang. Flere skjulte objekter finner du (forhåpentligvis) i Pure Hidden (også hos Reflexive), hvor omgivelsene er mer eller mindre abstrakte kunstverk. Liker du hjernetrim kan du prøve deg på fargerike The Lost Inca Prophecy og musikalske 3tones.

Hearts of Iron III (PC).

Vi må også ta med at strategispillet Hearts of Iron III nå er ute på nettet (blant annet hos GamersGate). Spillet kommer i butikk 14. august, og anmeldelse kommer snart.

Nostalgi er alltid moro. Denne uken kan du kjøpe det politiske strategispillet Republic: The Revolution på Good Old Games, som også nå huser Massives kritikerroste sanntidsstrategispill Ground Control 2. Det at disse spillene nå er "gamle" er egentlig litt urovekkende, men sånn er livet. På GamersGate kan du kjøpe mech-spillene Gun Metal og actionspillet Gunlok, samt en gjeng sportsspill i Actua-serien. Husker du den?

Gratisspill

Hive Rise (PC).

Tilhengere av sanntidsstrategi bør ta en titt på Hive Rise, et raskt og actionpreget onlinespill som er gratis å laste ned. Spillet støtter tusenvis av spillere, skryter av gigantiske kart og lover stor taktisk dybde. Dessuten får du innebygd støtte for nettradio, slik at du kan lytte til Last FM, Slay Radio eller hva du vil under spillingen.

Q-Lat3 (PC)

Det er konkurransetid igjen, og denne gangen er det demoscenen som leker spillutviklere. Bidragene til GameDev-konkurransen på Assembly Summer 2009 er publisert, og kan lastes ned nå. Her finner vi mye rart, slik som Epic Inquisition (hvor du spiller Gud, og må skremme ateister til kirkene ved å sende lyn etter dem), Elastomania-aktige Ribbon Racer og Q-Lat3, et actionspill hvor du må renske hvert brett for fargerike baller. Noen av spillene er for Xbox 360 (XNA).

Skull Daddy (PC).

Vi tar også med litt flash-moro, i form av det morsomme fysikkspillet Splitter 2 (hvor du får bruke musen som skjæreredskap - overraskende moro og unikt konsept), den matematiske hjernetrimmeren Dropsum, racing/actionspillet The Heist 2 (hvor du må leke bankraner) og en vanedannende blanding av rollespill og hjernetrim i Knightfall 2.

Til slutt nevner vi demoen av Skull Daddy, nok et fysikkbasert hjernetrimspill. Den er på ti nivåer, og spillet er ikke helt ferdigutviklet enda.

Det var det for i dag. Men du kan alltids lese forrige ukes oppsummering om du har lyst.

Siste fra forsiden