– Flere utgivere likte ikke at vi hadde en kvinne i hovedrollen

Square Enix var en av de som ikke krevde mannlig hovedrolle i Life is Strange.

Square Enix

Ifølge en spilldagbok for kommende Life is Strange, forteller utvikler Dontnod om prøvelser i møte med spillutgivere. Dette melder GameSpot.

– Square Enix er så å si den eneste utgiveren som ikke ønsket å endre noe som helst ved spillet. Vi hadde andre utgivere som ba oss om å endre hovedfiguren om til en mann, og Square Enix tok det ikke en gang opp, forteller regissør Jean.Maxime Moris.

I eventyrspillet Life Is Strange får du reise i tid.
Square Enix

Debutspillet Remember Me fra 2013 hadde også en kvinne i hovedrollen, og også da skal Dontnod ha slitt med å finne utgivere som godtok kjønnsvalget. Egentlig er det litt absurd at det i det hele tatt er et tema, når ingen virker å bry seg dersom en spillutvikler gir ut to spill med en mann i hovedrollen.

Life is Strange er et spill der hovedpersonen kan skru tiden tilbake og gjøre om på fortiden. Slik kan man endre spillets historie drastisk. Her følger vi fotografstudenten Maxine Caulfield mens hun drar tilbake til sin gamle by. Det hele utarter seg som et mysteriespill, der det er opp til deg å nøste opp i gåtene.

Valg og konsekvenser skal også være sentrale elementer i det episodebaserte spillet som slipper første episode 30. januar. Spillet kommer til Windows, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 og PlayStation 3.

Dontnods forrige spill nådde ikke helt opp.
Remember Me var et ambisiøst spill, men hadde noen problemer »

Siste fra forsiden