Nintendo Switch

Flere utviklere skal ha fått verktøy for å lage 4K-spill til Nintendo Switch

Nye rykter hevder at 4K-Switch kommer til neste år, men Nintendo benekter alt.

Den nye Switchen med OLED-skjerm har ikke støtte for 4K-oppløsning.
Nintendo

8. oktober slipper Nintendo en ny Switch-modell, med OLED-skjerm og ikke mye annet. Fans som hadde håpet på en variant med støtte for 4K-oppløsning får altså ikke det de vil ha, men ifølge en ny rapport er spillutviklere allerede i gang med å lage 4K-spill for Nintendo Switch.

Slik ser Nintendo Switch OLED ut i esken. (Video: Nintendo)

Det er Bloomberg som har vært i snakk med elleve forskjellige spillselskaper, som alle hevder å sitte på utviklerutgaver av en Switch med 4K-støtte. Blant disse er angivelig både små utviklere og større utgiverhus, inkludert mobilspillgiganten Zynga Inc.

Etter sigende skal Nintendo ha sendt ut disse utviklerutgavene – som studioer bruker til å teste spill på kommende maskinvare – allerede før OLED-versjonen ble kunngjort i juli. Utviklerne forteller til Bloomberg at de forventer å gi ut spill med 4K-støtte mot slutten av 2022.

Etter det Bloomberg erfarer stemmer det overens med lanseringsplanene for den nye konsollvarianten. Nintendo har imidlertid slått tilbake påTwitter, og hevder at nettstedets rapport er unøyaktig.

– En nyhetsrapport […] har kommet med feilaktige påstander om at Nintendo har sendt ut verktøy for å lage spill til en Nintendo Switch med 4K-støtte. For å sørge for at våre investorer og kunder forstår hva som skjer, ønsker vi å påpeke at denne rapporten ikke er sann. Vi ønsker også å si at, som vi kunngjorde i juli, vi ikke har noen planer for en annen modell enn Nintendo Switch OLED-modellen.

Den globale chipmangelen fortsetter selvfølgelig å by på problemer. I likhet med både Sony og Microsoft har ikke Nintendo vært i stand til å produsere like mange konsoller som selskapet hadde ønsket, og situasjonen kan gå utover potensielle planer for nye konsollvarianter. Enn så lenge er det altså bare å smøre seg med tålmodighet.

LES OGSÅ: Nintendo Switch fikk plutselig støtte for trådløs lyd via Bluetooth »

Siste fra forsiden