Flerspiller i Patrician IV-utvidelse

Etterlengtet funksjon for handelsspillet.

Da det hanseatiske handelsspillet Patrician IV dukket opp i fjor høst, var det uten et av seriens mest populære elementer, nemlig flerspiller. Nå har utgiver Kalypso og utvikler Gaming Minds annonsert en ekspansjon for spillet, og en av de viktigste mulighetene er nettopp sjansen til å spille med andre.

Ekspansjonen heter Rise of a Dynasty, og lanseres 1. april. Her får vi åtte nye byer å handle i, i fire nye regioner. Mens hovedspillet var sentrert rundt seilskip får vi denne gangen også mulighet til å lage handelskaravaner, og handle i innlandet.

Bilde fra utvidelsen.

Den nye flerspillerdelen lar opp til fire spillere samarbeide om å tjene seg rike på handel, via nettet eller LAN (lokal flerspiller er tilsynelatende ikke lenger mulig). Det forklares ikke hvordan samarbeidsmodusen fungerer, annet enn at man jobber mot et felles mål og får samarbeide i sjøslag.

Vi får også seks nye scenarier, nye oppdrag (med tidsfrister) og muligheten til å finne skattekart og grave gull. Presentasjonen har også fått en forbedring, med animerte interiører i de ulike bygningene og mer varierte animasjoner hos innbyggerne i de hanseatiske byene.

Siste fra forsiden