Flight Simulator X går inn for landing på Steam

Den gamle traveren blir endelig tilgjengelig via digital distribusjon, og får Steam-flerspiller.

Microsoft

Dovetail Games har annonsert at Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition skal lanseres 18. desember. Den nye utgaven av den aldrende simulatoren vil blant annet få nettbasert flerspiller over Steam, noe som kommer godt med siden originalversjonen brukte nå nedlagte Gamespy.

Tenk at dette spillet er fra 2006. (bilde: Microsoft).

Ellers vet vi ikke hvilke forbedringer spillet får, annet enn at Dovetail lover full støtte for Windows 8.1.

Microsoft Flight Simulator X lar deg fly over hele verden, og inkluderer over 20 fly og helikoptre, over 80 oppdrag og over 24 000 flyplasser. Originalspillet kom ut så tidlig som i 2006.

I pressemeldingen lover Dovetail at de vil lansere en rekke tilleggspakker for spillet på Steam i løpet av neste år.

Skal fungere med tredjepartstillegg

Grunnen til at Microsoft Flight Simulator X er så populær fortsatt er nemlig at spillet er fullstendig åpent for både gratis og kommersielle utvidelser laget av tredjepartsutviklere. Det er et stort marked for både nye fly og terrengpakker, samt en rekke andre tillegg som gjør spillet mer interessant og betydelig bedre.

Forhåpentligvis vil kommende EU Norway fungere med den nye versjonen. (bilde: Orbx)

Vi spurte Dovetail om disse tilleggspakkene også vil fungere på Steam-versjonen, og selv om de ikke vil gi noen løfter om individuelle pakker virker det ikke som de har tenkt å stenge noen ute.

– Det finnes så mange tillegg til FSX at vi ikke tør love at alle vil virke. Steam-versjonen er installert på en annen måte enn boksversjonen, og ligger også et annet sted på harddisken, så det er mulig at noen tilleggspakker ikke vil virke. Men vær trygg på at vi har gjort det vi kan for at så mange av dem skal fungere på Steam-versjonen, forklarer Lidia Rumley hos Dovetails PR-firma.

Forhåpentligvis betyr dette at tilleggspakker som Norge-landskapet i EU Norway, som er rett rundt hjørnet, også vil fungere på Steam-utgaven.

Hun sier videre at selskapet vil jobbe med utviklere og utgivere for å få orden på tilleggspakker som ikke fungerer. I tillegg lover hun at de jobber med en rekke partnere for å bringe nye tilleggspakker til Steam-versjonen.

Dovetail er mest kjent for Train Simulator-serien. Selskapet har også kjøpt Microsofts flysimulatorteknologi, og skal etter planen lansere en ny simulator i 2015.

Hovedkonkurrenten, X Plane, er allerede på Steam. Lanseringen skjedde etter en vellykket Greenlight-kampanje.

Siste fra forsiden