Norge får et stort ansiktsløft

Gode nyheter for deg som liker flysimulatorene Flight Simulator X og Prepar3D.

Norge i FSX.
Ian Emms/Orbx

Utviklerstudioet Orbx lanserer snart en tilleggspakke til Microsoft Flight Simulator X, som tar sikte på å overhale hvordan Norge tar seg ut i den populære simulatoren. Pakken vil også bli tilgjengelig for FSX-arvtakeren Lockheed Martin Prepar3D.

Oslo. Dette bildet er forøvrig tatt i P3D 2.4, og ikke FSX.

EU Norway vil by på langt mer detaljerte landskaper enn de vi får i simulatoren ellers, og ORBX har også lagt inn en rekke områder hvor bakketeksturene er laget ved hjelp av flyfoto. Disse inkluderer selvsagt Oslo.

Mange kjente norske broer er også gjenskapt, og det samme er flere flyplasser. Elver, veier og innsjøer skal også være langt mer realistiske og detaljerte enn i utgangspunktet.

Detaljnivået er selvsagt ikke like høyt alle steder, men skal vi dømme etter studioets tidligere produkter vil det likevel være en kraftig forbedring i forhold til hvordan landskapet ser ut som standard.

Her er vi nok på vestlandet. Nok et P3D 2.4-bilde.

Vi vet ikke når EU Norway lanseres, men at den kommer snart virker sannsynlig. ORBX har nemlig overfylt sniktitt-delen av forumet sitt med Norge-bilder i den siste tiden.

Orbx jobber forøvrig også med norske Tore Stranden for å skape en superdetaljert utgave av Narvik. Det blir et separat produkt, og vi snakket med Tore om prosjektet tidligere i år [artikkelen krever Ekstra-medlemskap].

Det er forøvrig flere aktører i markedet, og tyske Aerosoft lanserte nylig Tromsø X, utviklet av norske Jo Erlend Sund.

Siste fra forsiden