Fly måtte nødlande etter bombetrussel mot Sony Online-sjefen

Skal være samme gjengen som står bak helgens nettangrep på flere spilltjenester.

Her måtte flyet snu.
Skjermbilde fra FlightAware.com

En falsk bombetrussel førte i helgen til at et American Airlines' rutenummer 362 måtte nødlande i Phoenix. Flyet skulle opprinnelig lande i San Diego. Tilsynelatende var angrepet myntet på Sony Online-sjef John Smedley, som var på flyet sammen med 179 passasjerer og seks ansatte.

John Smedley.

Det skal være den samme nettbøllegruppen som sto bak helgens mange DDoS-angrep som er står bak trusselen. Søndag sendte de ut en melding til American Airlines via mikrobloggnettstedet Twitter der de hevdet at flyet hadde eksplosiver ombord. I meldingen nevner de også John Smedlys twitter-navn, noe som tyder på at trusselen var ment mot Sony Online-sjefen. I tillegg skal gruppen ifølge Polygon ha lagt ut en elektronisk kopi av en flybillett, og ha spurt Smedley og Sony om dette var riktig fly.

Pusset på seg FBI

Etter alt å dømme fikk bøllene nyss om at Smedley skulle fly fra Dallas til San Diego fra Sony Online-sjefen selv. Tidligere samme dag fortalte han om den planlagte turen via sin Twitter-konto.

Smedley selv har bekreftet at han var på flyet, og at det måtte lande som en følge av sikkerhetsgrunner. Helt til sist bekreftet han at alt sto bra til.

– Ja, flyet mitt ble omdirigert. Kommer ikke til å diskutere mer enn det. Rettferdighet vil føre til at denne gjengen blir tatt, lød det til slutt fra Smedley.

Ifølge Kotaku har en representant fra Sony Online Entertainment bekreftet at FBI skal være på saken.

I sommer ble et PR-stunt i spillverdenen tatt for å være en bombetrussel.
En mystisk Watch Dogs-pakke utløste bombealarm i Australia »

Siste fra forsiden