Nettangrep rammet flere spilltjenester i helgen

PlayStation Network, League of Legends og Battle.net ble bombardert.

DDoS-angrep er svært slitsomme.
Shutterstock/145675646

Dersom du hadde satt av størsteparten av helgen til spilling denne uken kan du ha hatt en litt lei opplevelse. Både Blizzards Battle.net-tjeneste, League of Legends, Sony Online Entertainment-spill og PlayStation Network ble rammet av såkalte DDoS-angrep på fredag, lørdag og søndag, noe som førte til ustabilitet og nedetid over hele fjøla. Dette melder Kotaku. I skrivende stund skal alle tjenestene kjøre som normalt.

Hearthstone var blant spillene som slet.

En nettbøllegruppe har tatt på seg ansvaret for det mer enn noe annet irriterende angrepet.

Siden det kun er snakk om et DDoS-angrep trenger ingen være bekymret for at deres betalingsinfo skal ha lekket ut. Ingen har «hacket» seg inn på noen av tjenestene slik enkelte gjorde i 2011 da PlayStation Network var nede i godt over en måned.

Slitsomme DDoS-angrep

Et DDoS-angrep er et bombardement av kommunikasjonsforespørsler mot et nettverk, ofte fra flere datamaskiner eller en Botnett. Slikt ender ofte med at serverne bukker under for det store kommunikasjonspresset, eller blir trege og uhåndterlige.

Denne slitsomme typen angrep er ingen mangelvare på internett nå om dagen. Det krever ingen store ferdigheter for å gjennomføre det, noe som gjør at de fleste som ønsker kan hamre løs.

Rundt jul var det også angre på på Steam og Origin.
I tillegg ble streameren «Phantomlord» den gang rammet på det groveste »

Siste fra forsiden