Haltende comeback for PlayStation Network

Sony er i gang med å gjenopprette sin onlinetjeneste.

Så skjer det endelig noe med PlayStation Network (PSN). I går begynte nemlig Sony med gjenoppretting av onlinetjenesten, region for region.

På vei tilbake.

Når du logger deg på må du laste ned en oppdatering, som igjen gjør at du må skifte passord. Akkurat dette har gjort comebacket litt trøblete.

Sonys PlayStation-blogg melder nemlig at man har fått en så stor pågang på passordbytte, at man har tatt ned tjenesten i perioder for å nulle ut køen. Dermed er ikke PSN helt friskmeldt ennå, men man har i hvert fall satt i gang prosessen.

Nedtur

Nedetiden startet ved påsketider, da Sony oppdaget at hackere hadde angrepet PSN. Etter hvert ble omfanget av angrepet klart, og personlige opplysninger som navn, adresse, e-post og passord ble bekreftet på avveie. 77 millioner brukerkontoer ble rammet.

Det ble også spekulert i at hackere hadde fått tak i kredittkortopplysninger, men norske banker hadde ikke registert noen svindelforsøk.

Samtidig som nettverket har vært nede har Sony forsøkt å finne ut hvem som står bak angrepet, og man har gjort PSN langt sikrere før det skulle komme tilbake igjen.

Tjenesten som rulles ut nå er ikke fullverdig, den mangler blant annet PlayStation Store. Planen er at hele PSN skal være oppe 31. mai.

Sony har tidligere kommet med lovnader om et plaster eller to på såret for de som har blitt rammet av nedetiden. Akkurat hva trøsten består av er foreløpig ikke kjent.

Del gjerne dine erfaringer med nytjenesten i forumtråden.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden