Nettangrep rammet nettjenestene Origin og Steam

Forkvaklede nettbøller har ødelagt for spillere de siste par dagene.

Origin var nede i natt.
Origin.com

Natt til fredag ble Electronic Arts' onlinetjeneste Origin rammet av et nettangrep som strupet tjenesten for spillere verden over. Også Valves nettbutikk Steam har slitt med ustabilitet som etter alt å dømme er resultatet av rettede angrep. Dette melder Gamasutra og Kotaku.

Ikke uventet er angrepsmetoden såkalte DDoS-angrep. Vanligvis skjer dette ved at en kilde fra utenfor målet ved å overbelaste tjenesten med informasjon, noe som gjør at alt av trafikk bremser kraftig opp og gjør tjenesten ubrukelig.

«PhantomLord» snakker ut om den turbulente dagen.

For øyeblikket har en Twitter-bruker tatt på seg ansvaret for angrepet på EAs tjeneste, mens en annen gjeng hevder å stå bak Steams nedetid. Gamasutra hevder at også Battle.net skal ha vært målskive for et angrep, men gir ingen klare kilder for påstanden.

Etter alt å dømme er alle tre tjenestene oppe igjen nå. EA har bekreftet at de har hatt noen problemer som de har jobbet for å rette opp, mens både Valve og Blizzard har holdt knyst rundt nedetiden.

Rettet angrep mot spiller i jula

De målrettede nettangrepene kommer ikke lenge etter et annet lignende tilfelle. For få dager siden opplevde den populære strømmeren James «Phantomlord» Varga å havne i skuddlinjen for en ondsinnet nettbruker som jaktet ned og stengte serverne han spilte på, én etter én. Angrepet hoppet fra League of Legends, til World of Warcraft, før det ble avsluttet med at politiet møtte opp hjemme hos spilleren etter at noen skal ha ringt inn og varslet om en gisselsituasjon.

DDoS-angrep er dessverre ikke en ukjent begivenhet i spillverdenen.
I høst slet League of Legends-kvalifiseringer med slike målrettede angrep »

Siste fra forsiden