ByLAN 2016

Fokuserer på de tradisjonelle aspektene av et dataparty

ByLAN dropper konserter og cosplay til fordel for et godt nettverk, spill, e-sport og den sosiale opplevelsen.

Bildet er tatt under fjorårets arrangement.
ByLAN

Oktober er et Mekka for norske spill- og LAN-entusiaster, med flere store arrangementer i løpet av høstferieukene. Noen satser stadig mer på en helhetlig pakke med innhold, mens andre satser på et mer tradisjonelt LAN, med et fokus på spill og e-sport. Årets utgave av ByLAN faller under sistnevnte kategori.

ByLAN arrangeres i Vestlandshallen i Bergen, og arrangørene rigger opp til 1400 besøkende, med mulighet til utvidelse av 200 plasser. LAN-et går av stabelen fredag 7. oktober. Mer om LAN-et kan du lese på ByLANs hjemmesider.

Satser på kjerneverdiene

Det råder ingen tvil om at arrangement rundt e-sport er på vei til å bli en del av selve e-sporten. En kan dra sammenligninger til Superbowl, hvor pauseunderholdningen er en publikumstrekker i seg selv. Til tross for at trenden i Norge går i retning mot arrangementer rundt LAN-ene, kan pressekontakt i ByLAN, Tord Førland, fortelle til Gamer.no at de satser på den tradisjonelle LAN-opplevelsen.

Pressekontakt for ByLAN 2016, Tord Førland.
Privat

– Hvor andre dataparty i Norge har satset stadig mer på arrangement som konserter, cosplay og lignende - har ByLAN valgt å holde på de mer tradisjonelle aspektene av et dataparty. Vi satser på kjerneverdiene; et knallbra nettverk til publikum, spill, e-sport og den sosiale opplevelsen av det å komme sammen med likesinnede.

Foreløpig er det annonsert 80 000 kroner i premiepott, fordelt likt på to spill; Counter-Strike: GO og League of Legends. I følge Christophe Roblin, som har ansvaret for spillinnholdet på ByLAN, vil det også konkurreres i andre spill.

– Det vil være andre spill som det konkurreres i enn Counter-Strike: GO og League of Legends. Vi har lange tradisjoner med å ha en til tre hovedturneringer, og veldig mye til enhver smak ved siden av disse turneringene. Disse blir gjerne premiert på en annen måte.

En rekke spill er oppført på arrangementets hjemmesider, deriblant Overwatch, Starcraft, Hearthstone og Rocket League. Roblin kan også opplyse om at hovedturneringene kommer til å strømmes over nett. Mer informasjon om dette kommer fortløpende på arrangørens hjemmesider.

Godt rammeverk rundt arrangementet

Årets arrangement har fått med seg pizzaleverandøren Billy's på laget, og Førland kan opplyse om at hovedsponsoren kommer til å være tilstede under arrangementet.

– I år har vi fått med oss Billy's som hovedsponsor, som vil ha en tilstedeværelse under arrangementet med både personell, produkter og events. Dette blir spennende, og vi gleder oss til å se hva de bringer med seg av nyskapning til arrangementet.

Førland forteller også om tiltak arrangøren selv har gjort for å opprettholde en satsing på e-sport.

– Det satses stadig mer på e-sport, og vi har valgt å trekke inn erfarne personer fra den nordiske e-sportscenen inn i vår egen organisasjon, for å sikre at vi er godt dekket på dette området.

Les også
Drama før finalen i League of Legends

Adskilt utstillingsområde

Selv om ByLANs fokus hovedsakelig er rettet mot spill og e-sport, vil det også arrangeres et utstillingsområde for deltakerne og andre besøkende. Her vil en kunne se bedrifter, organisasjoner, produktleverandører og andre aktører knyttet mot data- og spillbransjen. Førland opplyser om at dette mrådet ikke vil forstyrre LAN-deltakerne.

– ByLAN introduserte et EXPO-område i fjor, som er et konsept vi ønsker å bygge videre på i år. Selv om vi prøver å trekke relaterte aktiviteter opp mot arrangementet, er det likevel ønskelig å holde EXPO-området adskilt på egen plass - slik at deltakerne ikke føler det blir påtrengende, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden