Forhåndsfavoritt til topps i DreamHacks League of Legends-turnering

SK Gaming møtte likevel hard motstand fra sin ukjente motstander.

DreamHack Winters League of Legends-turnering slet med frafall.
Gamer.no, Audun Rodem

JÖNKÖPING (Gamer.no): Etter et par dager med kniving ble det SK Gaming som gikk av med seieren i League of Legends-turneringen under DreamHack Winter i lørdag. At det renommerte laget skulle karre til seg en førsteplass var ventet, selv om laget for knapt en måned siden skiftet ut nesten alle spillerne.

Her får SK Gaming premien sin.

Motstander Kiedyś Miałem Team bet dog hardt fra seg ganske tidlig, og overkjørte SK Gaming under den første kampen. Lenge så det ut til at det mer ukjente laget også skulle karre til seg en overlegen seier i andre kamp, noe som ville resultert i en 2-0-seier til polakkene, men SK Gaming mobiliserte og knuste sine motstandere i både andre og tredje kamp, og kunne dermed kose seg med 70 000 svenske kroner i førstepremie.

Andreplassen gikk til Kiedyś Miałem Team som bare dager før turneringsstart ble plukket opp av det kjente esportslaget Astana Dragons. Neste gang gjengen spiller sammen er det mest sannsynlig under dette navnet.

Stort frafall

Kiedyś Miałem Team slår ut LowLandLions.

At SK Gaming ble forhåndsfavoritter skyldes i stor grad et stort frafall av de mer kjente lagene før turneringsstart. Forrige uke meldte Ninjas in Pyjamas – der blant annet norske Erlend «Nukeduck» Holm spiller – at de trakk seg fra turneringen for å trene mer mot neste års offisielle League of Legends-liga, LCS. Også Copenhagen Wolves og Team Ultra Wire trakk seg i siste liten, uten å oppgi noen grunn.

DreamHack Winter-turneringen ble spilt på en eldre og drastisk forskjellig versjon av spillet, noe som gjør at trening med det gamle oppsettet hemmer de som ønsker å være på sitt beste til neste års liga.

Har du hatt lyst til å se på proffene spille, men skjønner ikke bæret?
Les vår seerguide til League of Legends »

Her kan du se finalekampen:

Siste fra forsiden