Foxed Gaming

Forsøkte å signere serielederen privat – legger seg flat

Gatekeepers prøvde å snappe opp Foxed-laget like etter tredje serierunde i Telialigaen.

Foxed leder Telialigaen etter tre runder.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport/montasje Gamer.no

I kjølvannet av den tredje serierunden i Telialigaen i Counter-Strike tok daglig leder i The Gatekeepers, Martin «XaZuRY» Engan kontakt med lagkaptein i Foxed, Trym «trmJ» Joakimsen. Engan ønsket nemlig å hente serielederen til sin egen klubb.

Det hele kom frem etter at Telialigaen-kommentator Morten «zEVES» Vollan mandag formiddag delte en samtalelogg mellom Engan og Joakimsen. Der skal han ha lovet gull og grønne skoger og muligheter laget bare kunne drømme om i Foxed. Samtalen skal ha funnet sted natt til tirsdag, etter at tredje serierunde var ferdigspilt.

– Utrolig uprofesjonelt, uetisk på så mange måter og ikke minst respektløst

Morten «Zeves» Vollan er kommentator i TV 2.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

Det hele ble møtt med en avvisende tone fra Joakimsen, som i likhet med sine lagkamerater er under kontrakt med Foxed. I forkant av sesongen var laget på treningsleir, noe som allerede har gitt resultater. For øyeblikket leder overraskelseslaget Telialigaen etter tre runder.

Vollan selv reagerte kraftig på Engans oppførsel og beskriver den spesielle henvendelsen på følgende måte i Twitter-tråden.

LES OGSÅ: – Vi har knallgode spillere som ingen har gitt en ordentlig sjanse

– Han skal ha for forsøket

Trym «trmJ» Joakimsen lot seg ikke friste av tilbudet fra The Gatekeepers.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

I samtaleloggen forholder Joakimsen seg avvisende til tilbudet Engan kommer med. Han presiserer til Gamer.no at de er fornøyde akkurat der de er.

– Per nå er vi veldig fornøyde med hva Foxed gjør og hvor mye de jobber for å tilrettelegge for oss. For øyeblikket er vi brått «Gatekeepers» i Telialigaen uansett, spøker lagkapteinen.

– Hva tenker du om måten Gatekeepers kontakter deg på, og måten deres representant snakker om din klubb?

Les også
Telialigaen avlyser League of Legends-sluttspillet

– Han skal ha for forsøket og ønsker han bedre lykke neste gang. Han kan få si hva han vil, det er ganske tydelig at han ikke har noen reell innsikt eller kjennskap til laget eller dagens landskap med tanke på Counter-Strike, avslutter Joakimsen.

Beklager oppførselen

Engan selv har tatt til Twitter og beklaget hendelsen i tråden.

– Vil gjerne beklage, var veldig uetisk av meg å prøve og signere ett lag midt i sesong og mitt ordvalg. Det var veldig uprofesjonelt av meg og jeg beklager til alle berørte. Vil også beklage til Skade som jeg involverte, de driter ikke i norsk e-sport, men vil gjerne satse unorsk først.

Engan svarte også på noen spørsmål da Gamer.no tok kontakt.

– Er dette noe dere som klubb står inne for?

– Jeg vil gjerne beklage at jeg prøvde å signere ett lag midt i sesongen. Det var uetisk av meg som leder og skulle ikke skjedd. Jeg hører ofte fra andre spillere at de blir lovet LAN-støtte, gjerne lønn på sikt, og det er veldig mange spillere som ikke mottar dette. Dette var ment som en privat samtale, derfor jeg nevnte min kollega i SKADE på en slik en uprofesjonell måte. Det er vel heller at han ikke ønsker å satse i norsk e-sport, istedenfor mitt dårlige ordvalg «å gi faen i», forteller Engan til Gamer.no og legger til.

– Vi har aldri tatt av gevinsten til spillerne, men heller dekket deler, om ikke alt av utgifter. Vi har kun prøvd å gjøre e-sport-Norge bedre med muligheter inn i lukkede turneringer, tilby treningsleirer om mulig. Jeg tror de fleste som har vært innom klubben vår er fornøyd med vår innsats, avslutter Engan.

Siste fra forsiden