Fortsatt håp for Fallout-MMO?

Nye bilder er lekket og kilden skal angivelig være utvikleren selv.

Er du en av de som lengter etter å jakte på supermutanter, eller bare ta deg en postapokalyptisk måneskinnstur sammen med vennene dine? Kanskje er det håp for deg, for Fallout-MMO'en som har vært under utvikling hos Interplay får kanskje se dagens lys likevel.

Som tidligere rapportert har de tidligere og nåværende rettighetsholderne til Fallout-franschisen, Interplay og Bethesda, hatt en disputt om hvorvidt Interplay har lov til å arbeide med sin MMO-versjon av det kjente ødelandet.

Da Bethesda kjøpte rettighetene fra Interplay var det en klausul i avtalen som åpnet for at Interplay kunne gjøre dette, men da måtte de oppfølge visse betingelser. Bethesda mener at disse betingelsene ikke er oppfulgt og det er her stridens kjerne ligger. Saken er trukket inn for det amerikanske rettssystemet og en av betingelsene det strides over er hvorvidt Interplay allerede har kommet igang med utviklingen.

Tre bilder som angivelig skal være fra dette Fallout-spillet har nå dukket opp på The Vault Wiki og det hevdes at det er Interplay selv som har lekket disse. Bildene skal være bevis på at utviklingen av spillet er godt i gang. Interplay har ikke bekreftet at dette stemmer og det kommer de nok ikke til å gjøre heller så lenge rettsaken mot Bethesda pågår. På bildene kan man observere en supermutant, en person i karakteristisk blå arbeidsdress med nummeret "13" på ryggen, og et veiskilt som reklamerer for "Nuka Cola". Dette levner vel liten tvil om at det er et Fallout-spill det her er snakk om.

Dersom disse bildene faktisk stammer fra Interplays Fallout-prosjekt, er det likevel uklart hvilken betydning dette vil ha for den pågående rettssaken. Foreløpig er alt bare spekulasjoner, men kanskje kan disse bildene være en livbøye for håpet til de som ønsker å se den postapokalyptiske MMO'en bli utgitt.

Her er bildene:

For de som ofte spankulerer i postapokalyptiske ødemarker er dette velkjente omgivelser.
Selv supermutanter har ofte ikke noe bedre å gjøre enn å stå og henge på hjørnet.
Når du har vraket bilen din så grunding er det ingen vits i å protestere mot en alkotest.

(Kilder: The Vault Wiki via Joystiq.)

Siste fra forsiden