Forza Motorsport

Forza Motorsport-utvikleren lover endringer basert på spillernes tilbakemeldinger

Xbox Game Studios

TLDR

  • Forza Motorsport-utvikler Turn 10 har lovet å se nærmere på bilprogresjon, straffesystem og spillets kunstige intelligens for å forbedre spillopplevelsen.
  • Race Regulations-systemet, som overvåker spilleratferd i løp, vil bli justert, ettersom det har vist seg å straffe urettferdig og unøyaktig.
  • Teamet har uttrykt at endringene vil være en hovedprioritet inn i det nye året, men de vil kreve tid å gjennomføre skikkelig.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Forza Motorsport fikk en heller lunken mottakelse etter lanseringen i høst. Spillere har trukket frem flere ankepunkter, og nå lover utvikler Turn 10 å ta tak i tilbakemeldingene.

I et åpent brev til fans trekker spillets lederteam frem tre punkter ved Forza Motorsport som nå skal revurderes. Disse er bilprogresjon, regulering og utmåling av straff i billøp og spillets kunstige intelligens.

Hva progresjon angår erkjenner Turn 10 at dette har vært et omdiskutert tema blant spillere. Utvikleren skal nå vurdere hvordan progresjonssystemet kan endres, på en måte som både bevarer det enkelte spillere liker, men også introduserer justeringer ment for de som ikke er fornøyde. Det vil imidlertid ikke skje over natta.

– Å ta tak i disse tilbakemeldingene er første prioritet for teamet idet vi går inn i 2024, men det vil ta tid å evaluere alternativer på en skikkelig måte, gjøre nødvendige endringer til spillkoden og teste endringene ordentlig, forklarer utvikleren.

Forza Motorsport.
Xbox Game Studios

Forza Race Regulations (FRR), altså systemet som passer på at spillere ikke oppfører seg ufint i løpene, har ikke fungert som det skulle. Turn 10 skriver at systemet gir feil straff for enkelte ting og ofte ikke er rettferdig. I løpet av de neste månedene vil teamet derfor jobbe sammen med spillere for å finne ut av hva som går galt og hvordan FRR kan justeres.

Til slutt skal spillets kunstige intelligens få seg en overhaling. De datastyrte bilene i Forza Motorsport har oppført seg på merkelig vis siden lanseringen av spillet, som i stor grad kan være forstyrrende for opplevelsen. Teamet skal jobbe for å finne en bedre balanse her.

Vår egen Jørgen Bordal Andersen satte stor pris på kjørefølelsen i Forza Motorsport. Han savnet imidlertid en dypere opplevelse, som trakk helhetsinntrykket litt ned.

Les vår anmeldelse av Forza Motorsport »

Siste fra forsiden