Telialigaen - Counter-Strike

– Foxed ser svakest ut av alle lagene på sluttspillet

Foxed og 777 møtes i den første semifinalen i Counter-Strike-sluttspillet.

Jonatan «Ruyter» Ruyter
Martin Leigland/TV 2 E-sport

For første gang siden 2019 skal sluttspillet i Counter-Strike avgjøres på LAN med scene, verter og publikum til stede. De fire lagene som skal kjempe om gullet i løpet av lørdagen er 777, Apeks Rebels, 00 Prospects (tidligere Nordavind Talent) og Foxed. Både semifinalene og finalen vil sendes direkte på TV 2 Play i løpet av en og samme dag fra klokken 12:00. Med et fullspekket skjema direktesendt fra Eldorado Esport i Oslo garanteres masse god Counter-Strike og underholdning på høyt nivå.

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET 12:00 - 777 vs Foxed 15:00 - Apeks vs 00 18:00 - Finale

Skaff billett til sluttspillet her »

LES OGSÅ: Midgard berget plassen - Metizport til nedrykkskvalik

Klare forhåndsfavoritter

DISSE SPILLER FOR 777

sj Mikael «mikki» Gaup
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter
sj Haris «H4RR3» Hadzic
sj Kristian «akEz» Kornbakk
sj Ole «Marcelious» Langan

sj Snorre «fletch» Granerud (trener)

777 har kommet seg til de to siste sluttspillene i Counter-Strike, men har røket ut i semifinalene begge gangene. Laget som tidligere ble omtalt som det eneste laget som potensielt kunne vippe Apeks av pinnen har nå blitt stemplet som favoritter inn mot årets siste sluttspill. 777 har gått ubeseiret gjennom seriespillet, og Jonatan «Ruyter» Ruyter i 777 mener de skal være bedre enn alle i Norge.

– Til nå har vi ikke kjent på noe nevneverdig motstand i Telialigaen. Vi som lag prøver å sette standarden ved å være bedre enn andre norske lag, noe vi har vist både individuelt og som lag gjennom sesongen. Dette er det første sluttspillet for oss som en femmer med skikkelig publikum, og jeg tror vi alle gleder oss masse til et LAN fullt av venner, familie og god stemning.

Jonatan «Ruyter» Ruyter
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Med publikum i ryggen og et press på å endelig sikre seg sin første finaleplass i Telialigaen møter 777 Foxed i første semifinale, en kamp Ruyter tilsynelatende ikke er nervøs for.

– Foxed ser svakest ut av alle lagene på sluttspillet. De har hatt greie resultater mot de andre klubbene i løpet av sesongen, men har slitt betydelig mot topp tre. Vi forventer en enkel og grei semifinale mot Foxed. Jeg regner med at vi har kontroll på revene fra start til slutt, og tar seieren nokså overbevisende, avslutter Ruyter.

LES OGSÅ: Nedrykksmareritt i siste runde av Telialigaen

– Målet vårt er å vinne

DISSE SPILLER FOR FOXED

sj Sondre «fibb0» Gjerde
se Albin «Akamy» Isaksson
sj Michael «miko» Rørvik Akslen
no Martin «Nasty» Garvik
no Genesis «envi» Crisostomo Reyes

sj Trym «trymJ» Joakimsen (trener)

Les også
Studentene jakter sesongens første poeng

Foxed stakk av med den siste sluttspillplassen, tre poeng bak 00 Prospects og Apeks Rebels. 777, som endte på førsteplass, fikk æren av å velge motstander i første semifinale. Trener for Foxed, Trym «trymJ» Joakimsen, er ikke nevneverdig bekymret for at de går opp mot favorittene i sin første kamp tilbake på LAN.

– Alle i laget sitter sånn som de proffe kidsa sitter, og ser ikke noe mer enn midt på skjermen sin, kanskje en liten titt opp på radaren i hjørnet av skjermen om absolutt nødvendig. De legger nok ikke merke til at det er seere i salen en gang, så nervene skal vi klare å holde i sjakk. Det så ikke bra ut for oss da vi møtte 777 i siste serierunde, og vi baserer oss på en litt jevnere kamp denne gangen som vi har noe å spille for. Målet vårt er å vinne i likhet med de tre andre lagene her.

Trym «trymJ» Joakimsen (Trener) forventer å gi 777 god motstand i første semifinale.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Foxed har hatt god kontroll på antatt dårligere motstand gjennom sesongen, men før sesongstart ble Oilers sett på som en av favorittene til å nå sluttspill. Joakimsen mener det ikke kom som noe sjokk at revene stakk av med plassen.

– Vi var bedre enn Oilers, ganske enkelt forklart. Det var forutsigbart at vi skulle nå sluttspillet sånn alt i alt. Det var vel mer eller mindre forventet at vi skulle ta poeng mot svakere lag og alt gikk sin gang. Fordelaktig for oss med det nye formatet så det var umulig å spille uavgjort, avslutter Joakimsen.

Siste fra forsiden