Feature

Ukens nettutgivelser (uke 24)

Fra Dogfighter til Magic

Denne uken får vi alt fra heftig luftkamp til rollespill inspirert av nordisk og slavisk mytologi.

E3 har tatt mesteparten av oppmerksomheten denne uken, men vi har heldigvis fått noen utgivelser på nettet.

Space Ark (Xbox 360).

Xbox 360

Xbox Live Arcade har fått ett nytt spill denne uken, nemlig Space Ark. Dette fargerike spillet skal være inspirert av klassikere som Rainbow Island, Bubble Bobble og Arkanoid, og her må du kontrollere en gjeng svært spretne dyr som må samle svevende DNA-krystaller. Pass på at de ikke treffer bakken, samtidig som du forsøker å samle tre eller flere krystaller med samme farge etter hverandre.

Missile Command (Game Room).

Vi tar også med at Game Room, den virtuelle arkadehallen for Xbox 360 og PC, har blitt oppdatert med en haug spill i løpet av de siste ukene. Her er en kjapp liste: Air-Sea Battle (Atari 2600), Chopper Command (Atari 2600), Konami's Ping Pong (arkade), Liberator (arkade), Motocross (Intellivision), Baseball (Intellivision), Circus Atari (Atari 2600), Sky Jinks (Atari 2600), River Raid 2 (Atari 2600), Video Hustler (arkade), Frog Bog (Intellivision), Missile Command (arkade), Mr. Kabuki (arkade), Skiing (Atari 2600) og Video Pinball (Atari 2600).

Tales of Monkey Island (PC, PS3 og Wii).

PlayStation Network

PS3-eiere har fått fem spill i ett; hele Tales of Monkey Island-sesongen er nå ute på Sonys konsoll. Her følger vi den etter hvert så legendariske sjørøveren Guybrush Threepwood, som gjennom en blanding av inkompetanse og uflaks klarer å påføre hele Karibien en pest som forvandler piratene til ilsinte zombievesener. Nå må han få orden på sakene igjen, men det er lettere sagt enn gjort. Tales of Monkey Island-sesongen er også ute på PC og Wii.

Kurushi Final (PSP og PS3).

Flash-spillet Widget's Odyssey er ukens "minis"-utgivelse. Dette er et plattform/utforskningsspill som foregår i utenomjordiske omgivelser, og fungerer både på PS3 og PSP. Det samme gjør PlayStation-klassikeren Kurushi Final, et hjernetrimspill fra 1997. Resten av PSN-oppdateringen finner du på PlayStation-bloggen.

Blaster Master Overdrive (Wii).

Wii og DSi

Som vanlig har Nintendo et lass med utgivelser å by på. Vi starter med Blaster Master Overdrive for WiiWare, et actionspill inspirert av det populære NES-spillet Blaster Master. Her får vi to klassiske spillstiler i samme pakke, nemlig sideskrollende plattformaction og skyteaction sett ovenfra. Her spiller vi biologen Alex og det pansrede robotkjøretøyet S.O.P.H.I.A., som må redde verden fra en sikker undergang.

Ant Nation (Wii).

Spill nummer to på WiiWare er Ant Nation. Dette er et tilsynelatende halvsadistisk strategispill hvor du må trene opp en maurkoloni ved å utsette de små maurene dine for laserstråler, flammer og elektrisitet, slik at de blir hardbarkede soldater som kan bekjempe fiender som edderkopper og marihøner.

Face Pilot (DSi).

Wii-eiere kan også kose seg med litt nostalgi, i form av det klassiske Nintendo 64-spillet Mario Tennis. Navnet sier vel alt du trenger å vite, så jeg hopper over på DSiWare.

Face Pilot: Fly with your Nintendo DSi Camera! (faktisk) er tredimensjonalt flyspill der du kontrollerer hangglideren ved hjelp av ansiktet ditt. Kameraet på DSi-maskinen registrerer hvordan du beveger hodet, og svinger hangglideren i den retningen.

Neste DSi-utgivelse er Combat of Giants: Mutant Insects - Revenge, som er basert på Combat of Giants: Mutant Insects-spillet som ble butikklansert for DS. Her må gigantiske insekter kjempe mot hverandre.

Warblade (iPhone, PC og Mac).

Mer moro får vi (forhåpentligvis) i Pocket Pack: Strategy Games, en liten spillsamling med følgende hjernetrim/strategispill inkludert: Checkers, Reversi, Gomoku, Chinese Checkers og Nine Men's Morris. Sist ut: Telegraph Sudoku & Kakuro.

iPhone

Nok et norskutviklet spill har dukket opp på iPhone. Denne gangen er det Warblade, et romskytespill som minner litt om Galaga. Warblade for iPhone er basert på PC/Mac-spillet ved samme navn, som igjen er basert på Amiga-klassikeren Deluxe Galaga. Her må du skyte fargerike romkrek ved hjelp av like fargerike våpen.

Dogfighter (PC).

PC

På PC starter vi med Dogfighter, et actionfylt flyspill. Her får du ta til vingene i en rekke fantasifulle fly, og kjempe i og over eksotiske miljøer som pyramider, aktive vulkaner og dype gruver. Selv om spillet har mulighet for enspiller, virker det som det er flerspillerdelen det er størst fokus på. Opp til åtte spillere kan gå til luftkrig med hverandre, og bruke over 20 forskjellige våpen og forsvarsmidler for sikre seier. Spillet har blitt beskrevet som Quake III i lufta, så hvis du har lyst på litt action bør du nok ta en titt.

Konung III (PC).

Er du mer interessert i rollespill, er kanskje Konung III: Ties of the Dynasty (på GamersGateog Impulse) mer spennende. Dette spillet er basert på skandinavisk og slavisk mytologi. Handlingen foregår i Woodland, et land som kombinerer historiske hendelser med klassiske myter. Her spiller du en ung helt som må finne et magisk sverd for å avverge en storkonflikt og gi deg retten til tronen i samme slengen. Utviklerne skryter av får avansert 3D-grafikk, et forandret kampsystem, nye rollespillegenskaper og bedre dialogsystem. I tillegg får spillerne utvidede muligheter til å kontrollere og beskytte landsbyer.

Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers (PC og Xbox 360).

Så har vi Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers, som har kommet til PC sammen med sin første utvidelse. Dette er en PC-utgave det strategiske samlekortspillet Magic: The Gathering. Spillet kommer med en robust øvingsdel for nye spillere, mulighet for enspiller, samarbeidsspill og konkurransespill, en haug av kort som kan brukes og en helt ny hjernetrim-modus designet av Wizards of the Coast. Du kan lese mer om spillet i en større artikkel Tor Egil skrev i fjor.

Spectromancer (PC).

Mens vi er inne på strategiske samlekortspill av denne typen, må vi også nevne den ferske utvidelsen til Spectromancer. Spectromancer har blitt utviklet av Magic: The Gathering-designer Richard Garfield og Astral Masters-designer Alexey Stankevich, så genene burde i alle fall være i orden.

Liker du å løse mordmysterier mens du leter opp skjulte objekter, kan du teste Agatha Christie 4:50 from Paddington, hvor Miss Marple må ordne opp.

Er du i det nostalgiske hjørnet kan du stikke opp til Xbox 360-delen for å se de siste ukenes siste nyheter for Microsoft Game Room.

Desktop Dungeons (PC).

Gratisspill

Det populære "roguelike"-spillet Desktop Dungeons har fått en ny versjon. Dette er et enkelt rollespill der målet er å samle skatter og drepe monstre i tilfeldig genererte miljøer, og hvert spill går svært kjapt.

Sjekk også browserspillet Loved, et kunstnerisk lite plattformspill der du må velge om du vil følge ordre eller ignorere dem. Og for litt politikk i flash-form kan du teste Freedom Bridge. Det tar kun et par minutter.

Litt tullemoro helt til slutt: DotWar, et lite nettspill der to utvalgte Twitter-avatarer forvandles til en gjeng små soldater, og kjemper mot hverandre.

Flere utgivelser finner du i forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden