Søk makt og ære i november

Fra Europa til verden

Europa Universalis-avleggeren For the Glory slippes om to måneder.

På årets Gamescom-messe kunngjorde svenske Paradox Interactive en rekke nye strategispill. Et av disse er avkommet til Europa Universalis II-motoren og en gjeng ivrige moddere, og har fått tittelen For The Glory. Nå har det blitt kunngjort at det slippes i november, og flere detaljer om spillet er også avslørt.

Kongen befaler: Bli katolikk!

I For The Glory tar du styringen over en av 190 nasjoner, og som i alle dets sjangerfeller er målet å lede ditt utvalgte folk til storhet og ære. Hele verden står åpen for erobring, og landet ditt risikerer å få føle konsekvensene av over 10 000 forskjellige historiske hendelser mellom 1419 og 1819. Det er opp til deg om du vil prøve å følge historiens gang eller snu opp ned på den.

Siden For The Glory er basert på Europa Universalis II innrømmer utviklerne at det ikke blir noe grafisk storslagenhet å se fram til, men det loves et nytt og forbedret brukergrensesnitt som skal gjøre det lettere for aspirerende despoter.

Spillet skal også være skreddersydd for moddere (kanskje ikke så rart tatt i betraktning dets opphav), og du kan selv utvide spillets tidsramme til tusen år eller fylle verden med opptil tusen hjemmelagde nasjoner.

Siste fra forsiden