Ukens nettutgivelser (uke 9)

Fra flipperspill til eventyr

Her er et nytt lastebillass med nettdistribuert spillmoro for PC og konsoll.

Denne uken har vi fått alt fra drikkeleker til rollespill i åttitallsstil. Som vanlig begynner vi vår ukentlige oppsummering med de ferskeste konsollspillene.

Xbox 360

Exit 2 (360).

Mr. Esc er tilbake. Taitos populære rømningsartist må nok en gang navigere seg gjennom farlige bygninger for å redde folk og komme seg ut før det er for sent. Exit 2 kommer med 240 brett, over ti nye utfordringer og to nye kompanjonger («macho» og «dog»). Som i den fornøyelige originalen er fokuset på en blanding av plattformaction og hjernetrim – her må du tenke raskt for å overleve med helsen i behold.

Wii

Snowboard Riot (Wii).

Wii har fått to nye spill denne uken, men skal vi dømme etter hva folk sier på nettet, er ingen av dem noen direkte høydepunkt. Først ut har vi Beer Pong: Frat Party Games, en interaktiv versjon av et populært drikkespill. Målet er å kaste ping-pong-baller i motstanderens kopper. Spillet kommer med flere ulike moduser og mulighet for flerspiller.

Deretter har vi Snowboard Riot, et snøbrettspill der du må sette utfor en serie bratte bakker, i konkurranse med datastyrte motstandere (og evt. en venn). Målet er å komme først ned bakken, og spillet har blant annet flere typer angrep som kan brukes for å hindre motstanderne. Spillet støtter forresten også Nintendos balansebrett.

PlayStation Network

Generation of Chaos (PSP).

Det er ikke kommet noen nye PS3-spill på PSN denne gangen, men PSP har fått et par utgivelser. Det første av disse er Generation of Chaos, et turbasert strategispill der du får kontroll over et helt kongerike i en fantasy-basert verden. Spillet inneholder både storstrategi og taktiske slag. Deretter har vi et flykampspill som heter WWII Battle Over The Pacific. Her må du ut på oppdrag over Stillehavet under andre verdenskrig.

PC

Puzzle Quest: Galactrix (PC).

Som vanlig er PC-uken stappfull av utgivelser. Først har vi Puzzle Quest: Galactrix, som har kommet ut til alt som finnes av portaler (Impulse, Direct 2 Drive, GamersGate og Steam). Puzzle Quest: Galactrix tar den spenstige blandingen av rollespill og hjernetrim fra Puzzle Quest ut i det ytre rom, hvor spilleren får rollen som kaptein på et romskip som reiser på intergalaktiske eventyr. Kamp avgjøres ved hjelp av Bejeweled-aktige minispill, men i Galactrix er disse sekvensene langt mer kompliserte enn i originalspillet.

Les også
Lekesoldater og romskip
SlamIt Pinball (PC).

På Steam har flipperspillet SlamIt Pinball: BigScoredukket opp. Dette er en moderne flipperspillsimulator hvor du får spille som politi eller røver på et avansert brett, med massevis av moduser og utfordringer. Utviklerne lover svært realistisk fysikk og flott grafikk, samt en rekke innstillingsmuligheter. Det har gått en stund siden vi fikk et slikt spill på PC, så SlamIt Pinball kan utvilsomt være av interesse for mange.

Ceville (PC).

Trenger du et nytt pek-og-klikk-eventyr? Da kan du ta en titt på Ceville, som du finner på GamersGate. Dette er et humoristisk eventyr som følger en ondskapsfull liten konge som nylig har blitt avsatt i et statskupp, og som nå er på jakt etter å få makten tilbake, og hevn over kuppmakerne. Flere humoristiske eventyr får du forresten i Simon the Sorcerer 4: Chaos Happens, som egentlig har vært ute i evigheter, men som ikke har kommet til vår del av verden. Også dette spillet er nå tilgjengelig på GamersGate.

Dangerous High School Girls (PC).

Vi hopper tilbake til Steam, hvor du nå kan laste nedDangerous High School Girls in Trouble (som har vært tilgjengelig andre steder en stund, men som vi ikke har nevnt tidligere). Dette er et unikt strategi/eventyrspill som bruker elementer fra brettspill, og blander dem med en spennende historie. Spillet har fått tonnevis med ros fra folk som vanligvis vet hva de snakker om, så det kan være vel verd en titt. Spillet foregår på 1920-tallet, og følger en gjeng unge studiner som bruker tiden sin på å løse et farlig mysterium.

Geneforge 5 (PC og Mac).

De som liker dype rollespill kan glede seg over at Windows-versjonen av Geneforge 5: Overthrow nå er tilgjengelig direkte fra utviklerne. Dette er et omfattende rollespill av den gamle skolen, som fokuserer mer på et avansert gameplay enn lekker grafikk. Spillet har en gigantisk verden, fem ulike fraksjoner, dusinvis av ulike avslutninger og en rekke forskjellige måter å vinne på.

SoaSE: Entrenchment (PC).

Trenger du din ukentlige dose strategi, kan du laste ned den første utvidelsespakken til det heftige romstrategispillet Sins of a Solar Empire. Pakken heter Entrenchment, og lar deg bygge og skreddersy massive rombaser, lage nye forsvarssystemer (og minefelt), kjempe mot mer utfordrende motstandere og nyte ny grafikk.

Vi tar også med en håndfull «casual»-spill. I Plant This! må du forsvare hagen din mot fæle jordrotter, og i Party Down må du arrangere vellykkede fester for Hollywoods elite. Amelie's Café lar deg drive ditt eget spisested, mens Unwell Mel er en hjernetrimmer der du må leke doktor. For flere PC-utgivelser (inkludert en haug skjulte objekter-spill og søte hjernetrimmere kan du blant annet stikke innom Big Fish Games eller Reflexive Arcade.

Nostalgiperler og gratisspill

Duke Nukem 3D (PC).

Nettportalen Good old Games har fått tre nye spill denne uken. Først ut var det økonomiske strategispillet Capitalism II og strategi/rollespillet SpellForce: The Order of Dawn (med to ekspansjonspakker inkludert), og deretter kom skytespillklassikeren Duke Nukem 3D: Atomic Edition.

Freaky Creatures (PC).

Trenger du litt gratis moro kan du blant annet teste Pac-Man Physics, en merkelig versjon av Pac-Man der alle objektene i spillet beveger seg dynamisk rundt på spillbrettet. Alternativt kan du ta en titt på et Ping Pong-spill fra den profilerte svenske spillmakeren Cactus.

Vi tar også med at du nå kan teste det kommende MMO-spillet Freaky Creatures gratis, i en åpen betatest. Freaky Creatures er et spill hvor du må designe dine egne vesener, og bruke disse i kamper mot andre spillere.

Det var alt for i dag, men husk å komme tilbake for mer nettmoro neste uke. Ta også en titt på forrige ukes artikkel, om du mot formodning ikke har fått gjort det før.

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden