Nytt isometrisk rollespill

Fra grotter til fort

Skaperen av Avernum og Geneforge starter ny serie.

Det lille spillselskapet Spiderweb Software har i en årrekke laget isometriske rollespill i gammel Ultima-tradisjon. Deres tidligere serier Avernum og Geneforge bød på underholdende og velskrevne eventyr i originale fantasiverdener hvor du selv ofte kunne avgjøre hvordan det hele skulle ende.

Kart, utstyr og statistikk. Jepp, dette er et rollespill.

Begge seriene er nå avsluttet, og Spiderweb melder at de har begynt å jobbe med et flunkende nytt spill. Det er døpt Avadon: The Black Fortress og er første kapittel i en ny serie.

Du lager deg som vanlig en gruppe med eventyrere med ulike klasser og egenskaper, men gruppen har et større mål enn bare å reise rundt og banke monstre. De tjener Pakten, en allianse bestående av fem nasjoner som har slått seg sammen for å stå i mot sine mange ytre fiender.

Som agenter for festningen Avadon har laget ditt en viktig rolle som forsvarere av Pakten mot uhyrer, kjemper og krigshissige naboland. Den viktigste oppgaven deres er å nøste opp i en stor konspirasjon som truer med å forene Paktens fiender og knuse de fem nasjonene.

Bortsett fra å verge hjemlandet er det også massevis av sideoppdrag, labyrinter og skjulte skatter å oppdage for eventyrerne. Som seg hør og bør i et rollespill av denne typen er det hundrevis av nyttige våpen, rustninger og andre godsaker å finne for eventyrere på skattejakt.

Som tidligere utgivelser fra Spiderweb kommer Avadon: The Black Fortress først til Mac, mens PC-utgaven følger noen måneder senere. Noen dato er ikke satt for noen av dem, men det blir en gang i løpet av første halvår av 2011.

Siste fra forsiden