Scribblenauts i oktober

Fra ord til bilde

Det spennende gåteløsningspillet Scribblenauts har fått slippdato.

5th Cell er en amerikansk spillutvikler som produserer spill til mobiltelefon og DS. Deres nyeste prosjekt, Scribblenauts, høstet mange lovord på årets E3-messe, og nå har det fått en europeisk slippdato. Det var tidligere kjent at spillet kommer i høst, og ifølge Eurogamer er den nøyaktige datoen 7. oktober. Amerikanerne kan kose seg med spillet i september.

Gorilla+Pistol=???

Scribblenauts er et gåteløsningspill hvor vi får rollen som den lille gutten Maxwell. Maxwell har en veldig enkel oppgave: å samle små, stjerneformede dingser som er spredt rundt på diverse nivåer. Til å hjelpe seg har han en svært spesiell evne som gjør ham i stand til å virkeliggjøre ord.

I Scribblenauts skal utvikleren ha lagt inn tusenvis av substantiv med tilhørende grafikk. Hvis du skriver «katt» dukker det opp en liten pus. Hvis du skriver «Gud» og «løve» får du en slåsskamp mellom skaperen og et vilt dyr.

Med en mengde kombinasjoner av ord som kan virke sammen på ulike måter må du samle stjernene. Et eksempel er hvis en stjerne henger i et tre. Skriver du «tømmerhogger» og «øks» kan du gjøre kort prosesss med treet, og enda enklere blir det hvis du skriver «flammekaster». Eller du kan stable pandabjørner oppå hverandre for å nå stjernen.

Totalt er det over 220 brett å boltre seg på, enkelte med bestemte betingelser og begrensninger. Ved å fullføre brett med et begrenset antall ord eller gjentatte ganger uten å bruke de samme ordene på nytt, belønnes spilleren med penger til å kjøpe et nytt utseende for Maxwell og andre visuelle endringer.

Scribblenauts er eksklusivt til DS.

Siste fra forsiden