Blogg

Fra piksel til lidenskap

Dataspill påvirker, det er det ingen tvil om. Til våren tar jeg grønt kort i golf – pass deg, Tiger!

Det er ikke mange år siden jeg så på golf som en tørr og uinteressant sport. Hva er så fascinerende med å putte en liten hvit ball i et hull, tenkte jeg. Dette har imidlertid forandret seg. Jeg har et greit golfsett stående i kjelleren, diverse golfklær i skapet og følger PGA- og Europa-touren med argusøyne. Hva har skjedd?

Tiger Woods og Electronic Arts har skylda, med god hjelp av en golffrelst far. Jeg har fulgt serien tettere og tettere de siste årene, og sporten har blitt en åpenbaring for meg. Spillet er kanskje ikke så realistisk som det burde være, med det gir en god innføring i hva golf handler om. Tiger Woods PGA Tour 07 på Xbox 360 er det foreløpige høydepunktet så langt – jeg simpelthen elsker banene, spillerne og turneringene.

Jeg har selvsagt dratt med flere av mine kompiser til denne herlige tittelen, og et par runder på "Random 18" er obligatorisk hver gang vi møtes til en bayer eller to. Slik sett har også de blitt bitt av basillen, og flesteparten har nå skaffet seg sine egne golfsett. Dermed ser det ut til at Tiger-serien rekrutterer godt til sporten – kanskje bedre enn det norske golfforbundet makter på egen hånd.

Nei, det blir nok ingen toppspillere av disse nye entusiastene, men det skaper bredde og interesse rundt det som tidligere var en idrett reservert for de øvre lag i befolkningen. Det interaktive mediet bidratt til å gjøre golfen folkelig og mer tilgjengelig.

Spill har enorm påvirkningskraft, har du noen gang blitt grepet på denne måten? Gi lyd fra deg i forumet da vel.

Siste fra forsiden