Skrekkspill fra Persona-skapere

Fra rollespill til action

Catherine blir det første HD-spillet fra Atlus.

Japanske Atlus har stått for en rekke sære og originale rollespill på flere ulike konsoller i årenes løp, men hittil har de unngått moderne maskinvare og ikke laget noe HD-spill. Nå prøver studioet seg for første gang med et spill på PlayStation 3 og Xbox 360, og det er hovedpersonene bak kritikersuksessene Shin Megami Tensei: Persona 3 og 4 som står for utviklingen.

Shin Megami Tensei: Persona 4

Tittelen er Catherine, og ifølge Andriasang blir det et actioneventyr med skrekk og erotiske elementer. Du spiller Vincent, en giddalaus mann i tredveårene. Hans begivenhetsløse eksistens blir skakket opp når han måter ei vakker jente, og omtrent samtidig begynner han å ha merkelige mareritt.

I drømmene er han fanget i et enormt tårn, og for å våkne opp må han bestige det. Det er her actiondelen av spillet foregår, men dessverre har vi lite informasjon om både denne og hvordan spillet foregår utenfor drømmeverdenen.

Regissør og produsent for spillet er Katsura Hashino, som også var regissør for Persona 3 og 4. Det grafiske designet er ved Shigenori Soejima og musikken komponeres av Shouji Meguro. Begge har tidligere jobbet med en rekke Shin Megami Tensei-spill.

Hashino ønsker å gjøre Catherine til et mer «voksent» spill enn tidligere titler fra Atlus, men bortsett fra de nevnte erotiske elementene sies det ikke så mye om hvordan dette skal gjennomføres. Han forsikrer også om at tematikken ikke skal gå på bekostning av selve spillingen.

Utviklerne hinter også om at det ikke er så lenge til vi hører mer om det neste rollespillet fra Atlus. Hva dette er vet vi ikke, men det kan være det lenge etterlengtede Persona 5.

Catherine har ikke fått noen japansk dato, og dermed vet vi heller ikke om og når det kommer til Vesten. De fleste prosjekter fra Atlus har fått europeiske utgivelser de siste årene, så oddsene burde være gode.

Siste fra forsiden