Anmeldelse

Freekstyle

Gi slipp på alt du driver med, og tre inn i en verden fylt av eksos, ville triks, rå fart og syk motorcross. Se for deg et ekstremt ujevnt landskap, perfekt for å teste modighets-terskelen. Speedometret ligger selvfølgelig langt over norske veiers fartsgrense. Ved første anledning fyrer du løs en kombinasjon med en "backflip" og en "helikopter".

Side 1
Side 2

Røft men brukervennlig
Brukergrensesnittet er fint og oversiktlig. Tøffe bokstaver i flammer, og røff musikk i bakgrunnen skal gi "Freekstyle" et tøft image. Musikken er levert av et band som heter "Dry Cell". Det er fartsfylt rock og kan i lengden bli litt slitsomt. Ikke noe spektakulært, men heller ikke noe dårlig. Tilbake til brukergrensesnittet; det er lett å bevege seg fra meny til undermeny og det hele er som sagt oversiktlig. I likhet med at brukergrensesnitt er pent, er også grafikken god å se på. Føreren og motorcrosseren er godt detaljerte og tar seg godt ut på skjermen. Banene er likeså, spektakulære med en del fine effekter.

Spesielt bra er flamme-effektene. De ser imponerende ekte ut. Ellers er det masse smått som gir et preg på spillet. Ruter som knuses og tønner i veien er to av dem. Uheldigvis er ikke bakgrunnen like bra. Den er ganske udetaljert og ser ikke like pent ut som blant annet føreren. Enda en minuside er kameravinkelen. Den er altfor kronglete i mange situasjoner. Det er altfor irriterende å suse rett i en vegg som man ikke så var der. Kan nevne kræsjene også, for de er rett og slett dårlig lagd. Det var så sinnsykt irriterende at føreren ble slengt av og føk bortover i nermest vektløs tilstand. Her kunne EA prøvd å tilnærme noe etter virkeligheten. Du kan oppleve at føreren faktisk blir kastet av i konstant fart, rett oppover. Teit, og ikke riktig i følge min fysikklærer.

"Freekstyle" støtter opptil 2 spillere samtidig. De fleste multiplayer-spillene foregår i en modus som heter "freeride". Der kan du videre velge mellom forskjellige kategorier du vil spille. Det er 3 alternativer. Den første er en slags triksebane. Du velger en bane, og forsøker å få mest mulig poeng i løpet av en gitt tidsfrist. Selvfølelig vinner den med mest poeng. De to andre alternative måtene går ut på å enten knuse flest ruter innen tiden, eller kjøre på flest kasser innen tiden går ut. Ikke akkurat det mest spennende. En annen modus som kan benyttes er "single race". Der kan du kjøre mot andre. Den siste modusen "countdown" minner litt om "single race". Du kjører mot andre venner, og de poengene du greier å skaffe blir trukket fra motstanderen. Det gjelder å ha flest poeng til slutt. Multiplayer-delen av "Freektsyle" er ikke altfor bra. Den er litt kjedelig og imponerer ikke mye. Det virker som om EA Sports BIG begynner å gå tom for ideer, for dette var litt magert.

Konklusjon
"Freekstyle" er som sagt et spill i EA Sports BIG-serien. Mange av spillene har hatt bra suksess, men "Freekstyle" er uheldigvis et spill som ikke bringer med seg noe nytt. Det hele minner om de andre spillene i serien, og du blir raskt lei. Hovedmodusen er ganske variert, men igjen er ideen bak den oppbrukt. Multiplayerdelen er ikke bra nok. Dersom du er på utkikk etter et multiplayer-spill bør "Freekstyle" ligge langt nede på listen. Grafikken er derimot pen å se på og gir et lite løft i spillet. De som er tilhenger av denne typen spill, kan nok ha glede av denne tittelen, men det er ingen anbefaling for de resterende.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden