Feature

Disse spillene gleder vi oss til

Fremtidens stortitler

Vi har en stor spillhøst foran oss. Hvilke spill bør du se opp for?

1: Side 1
2: Side 2
Call of Duty: Modern Warfare 2.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC/PS3/X360)

Utgivelse: 10. november

Call of Duty-serien første forsøk på å spillmatisere moderne krigføring ble en dundrende suksess, og Infinity Ward ble hyllet som geniale! Da er det kanskje ikke rart at oppfølgeren er et faktum? Ikke blir overrasket om spillet slår nye salgsrekorder, for dette er populære saker.

Historien fra det første Modern Warfare fortsetter, og russiske supernasjonalister er nok en gang skurkene. Dermed må du reise verden rundt for å nedkjempe terrorister og opprørere. Vi gleder oss til gatekamper i Rio de Janeiro og et aldri så lite besøk i knusktørre Afghanistan. Dessuten blir det spennende å se hvilke steg videre man tar mer den allerede bunnsolide flerspillerbiten.

Assassin's Creed II.

Assassin’s Creed II (PC/X360/PS3)

Utgivelse: 19. november

Tidvis fikk du følelsen av at du var en skikkelig snikmorder i Assassin’s Creed, men spillet var ikke uten sine små nedturer. Nå som oppfølgeren er på vei forventes det at Ubisoft har rettet opp sine feil og leverer en mektig spillopplevelse. Vi oss i det gamle Venezia denne gangen, og der bør mulighetene for god sniking være store.

Du spiller som unge Ezio, og du kan utforske spennende steder som Leonardo da Vincis studio/verksted, St. Markus-kirken, The Grand Canal, The Little Canal og Riatto-broen. Spillere vil også kunne reise ut på den toscanske landsbygda anno 1476. Dessuten vil våpenutvalget bli større, og man skal også kunne svømme – og kanskje fly(!).

The Saboteur.

The Saboteur (PC/X360/PS3)

Utgivelse: 19. november

Det er mulig å snike her også, men i The Sabouteur inntar du rollen som en røff motstandsmann under andre verdenskrig. Spillet foregår i all hovedsak i det okkuperte Paris, og oppleves som en salig blanding av Crackdown, Splinter Cell og Grand Theft Auto. Knalltitler hver for seg, og vi håper sammenblandingen også gir et bra resultat.

Les også
Heftige spill i 2010

Sean Devlin er nemlig ingen soldat, men en tøff racerbilsjåfør. Likevel blir han involvert i konflikten med nazistene, og da er dramaet i gang. Miksen av kjøring, skyting, sniking, klatring og sabotasje borger for en interessant spillopplevelse – dessuten kan aktiv fargebruk også vise seg å være en aldri så liten genistrek, om det gjøres riktig.

Forza Motorsport 3.

Forza Motorsport 3 (X360)

Utgivelse: 23. oktober

Bilsimulatorer på konsoll er i hverdagskost, men sammen med Gran Turismo er Forza Motorsport en særs god ambassadør for sjangeren. Denne høsten kommer det tredje spillet i serien, og alle Xbox 360-hjerter bør glede seg. Dette blir rett og slett massivt!

Forza 3 ser nemlig ut til å bli litt av en oppgradering i forhold til de tidligere utgavene, med over 100 baner, 400 biler og masse nye funksjoner for både nybegynnere og mer erfarne sjåfører. Nå får du også kjøre på vanlige veistrekninger, ikke bare på lukkede baner, det åpner for moduser som drifting og dragracing. Som i Dirt 2 og Grid skal det også være mulig å spole tiden tilbake under kjøring.

Red Faction: Guerrilla.

Red Faction: Guerrilla (PC)

Utgivelse: 18. september

Ja, spillet er allerde ute på Xbox 360 og PlayStation 3, men det hindrer oss ikke å se frem til PC-versjonen også. Forskjellene fra konsollversjonen er ikke ventet å være store, hvis vi ser bort fra det grafiske og bedre kontrollmuligheter.

Guerrilla er intet annet enn et fantastisk underholdende actionspill der ødeleggelse er plantet solid i sentrum. Våpenutvalget er herlig og når du kan ødelegge stort sett alt du støter på sier det seg selv at timene på Mars flyr særs fort. Motstandskamp blir ikke bedre enn dette!

Champions Online.

Champions Online (PC)

Utgivelse: 4. september

Hvis du er fan av City of Heroes og City of Villains kan faktisk Champions Online være en av dine våteste drømmer på lenge. Dette er et MMO-spill med superhelter der fokuset er på en svært fleksibel figurutvikling og sosial spilling fremfor tonnevis med tidkrevende innhold.

Dette ligger an til å bli en hit både hos veteraner og nykommere. Hovedområdet Millenium City virker spennende, og det er faktisk meningen at du skal kunne påvirke miljøet rundt deg. Hvis du banker skurker i en mørk del av byen, vil denne skinne litt lysere for hver gang. Slik feedback settes pris på, da ser man fremgangen med det blotte øyet.

Left 4 Dead 2.

Left 4 Dead 2 (PC/X360)

Utgivelse: November

Den første utgaven av dette zombie-spillet kom som en overraskelse på mange, men en svært gledelig sådan. Selv om Valve har fått kritikk for at en oppfølger allerede er på vei, er det vanskelig å holde kriblingen unna avtrekkerfingeren. Det originale Left 4 Dead var nemlig så intenst og briljant i flerspiller at en oppfølger ikke kan bli annet enn fantastisk.

Denne gangen foregår handlingen i det sørlige USA. Det hele begynner i Savannah og avsluttes i selveste New Orleans. Fire nye overlevende gir oss også et nytt persongalleri å dele skrekk og fryd med. Vi håper dette blir en ny flerspillerklassiker i tråd med det første.

Katamari Forever.

Katamari Forever (PS3)

Utgivelse: 18. september

Katamari på PlayStation 3, klinger ikke det godt i en spillers ører? Dette skal da også bli det største spillet i serien, og her er det mange baner, moduser og sanger å se frem til.

Som vanlig styrer du en liten prins som må hjelpe faren sin, Kongen av Kosmos, med diverse oppgaver. Du ruller rundt og samler ting og tang i det som etter hvert blir gigantiske baller – alt for å erstatte himmelens stjerner. Disse har nemlig forsvunnet! Det skal mye til for at dette ikke blir et høydepunkt i den fornøyelige serien.

Uncharted 2: Among Thieves.

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Utgivelse: 2009

Som med Left 4 Dead ble Uncharted: Drake’s Fortune en aldri så liten overraskelse mot slutten av 2007. Nå nærmer det seg at oppfølgeren kommer ut, denne gangen med solide forventninger til seg.

Nå står nye, spennende steder for tur i actioneventyret fra Naughty Dog. Som Nathan Drake må du bekjempe skurker og forholde deg til kolleger og venner samtidig som du løser diverse gåter. Spennende, og det er også en morsom bonus at spillet kommer med en omfattende flerspillerdel denne gangen.

Halo: ODST

Halo 3: ODST (X360)

Utgivelse: 22. september

Hvem trodde vel at det var slutt på Halo-spill etter at treeren kom ut i 2007? Ikke jeg, i hvert fall – og det er vel neppe noe å sutre for. Den selvstendige tilleggspakken Halo 3: ODST (Orbital Drop Shock Trooper), er nemlig veldig lovende, selv om (eller takket være?) Master Chief står over denne gangen.

Vi får kontroll over en ny hovedperson som vi kan kose oss med i en like fersk enspillerdel. Videre får vi også mer flerspillermoro på kjøpet. Ifølge Bungie tilbyr også dette spillet et mer menneskelig perspektiv på Halo-universet – det distanserer seg jo fra den superheltlignende opplevelsen det var å spille Master Chief.

Konklusjon

Vi liker å snakke om «tidenes spillhøst». Jeg er ikke sikker på om 2009 topper tidligere år, men slikt er umulig å spå. Det som er helt sikkert er at det er svært mye lovende å se frem til, noe dette utvalget av 20 spill er prov på. Hva med deg? Har du noen favoritter vi har oversett? Kommenter gjerne hva du ser mest frem til i år.

Gamer.no jobber hardt for å servere sniktitter og ferske inntrykk av kommende spill, noe vi allerede har gjort med de fleste av de overnevnte titlene. Neste uke er vi på plass på Gamescom i Köln for å teste en rekke kommende kremtitler. Du kan med andre ord se frem til en fyldig dekning av spillhøsten her på Gamer.no.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden