Feature

Disse spillene gleder vi oss til

Fremtidens stortitler

Vi har en stor spillhøst foran oss. Hvilke spill bør du se opp for?

1: Side 1
2: Side 2

For ikke veldig lenge siden presenterte vi 20 av spillene vi synes var de beste i årets første seks måneder. Nå vil vi gjerne se fremover. Det er tradisjonelt på høsten og opp mot jul de virkelig store titlene kommer, og det er mye å glede seg til også i år. Vi har samlet sammen 20 titler du bør se opp for. De fleste kommer ganske sikkert i år, mens enkelte ikke har en 100 prosent bekreftet dato – men det er da lov å håpe?

Her er vår liste, med spillene i tilfeldig rekkefølge:

Hearts of Iron 3.

Hearts of Iron III (PC)

Utgivelse: 7. august (digitalt), 14. august (butikk)

Den første stortittelen i høst har vi allerede anmeldt. Spillet er enormt, tungt og krever at du virkelig setter deg inn i det du driver med. Gjør du dette blir du belønnet med en perle av et strategispill som omhandler velkjente andre verdenskrig. Hva med å styre Norge i denne vanskelige tiden?

Spillet er svært avansert, men like fullt uhyre avhengighetsdannende. Det er også et stort pluss at du selv kan velge hvilke fokusområder du vil ha for din nasjon. Om du liker diplomati og politikk kan du selv ta deg av dette, mens datamaskinen tar seg av spillets andre aspekter. Valgmulighetene er i det hele tatt enorme.

NHL 10.

NHL 10 (PS3/X360)

Utgivelse: September

NHL 09 ble av undertegnede beskrevet som et av tidenes beste sportsspill, og jeg har hatt utallige timer med Mikael on Ice i dette spillet. Spillet var knall både alene og sammen med andre, derfor er det kanskje ikke så rart at forventningene er høye før oppfølgeren kommer fra EA Sports?

Videre skal det nå være mulig å bruke vantet enda mer aktiv til egen vinning, det blir i større grad en del av banespillet. Pasningssystemet skal bli langt mer presist, og du kan nå slå pucken i 360 grader rundt spilleren. For de aggressive er det sikkert gledelig å høre at en nytt slåssesystem i førsteperson også er med.

Batman: Arkham Asylum.
Les også
Heftige spill i 2010

Batman: Arkham Asylum (PC/PS3/X360)

Utgivelse: 27. august

Takket være Christian Bale har Batman blitt kulere og kulere de siste årene. Skuespilleren er kanskje ikke med i Arkham Asylum, men konseptet er likevel spennende. Du er Batman og er i ferd med å levere Jokeren til galehuset Arkham. Så går noe galt, og du blir fanget i et bakholdsangrep. Dermed må du kjempe mot en rekke av de velkjente superskurkene fra tegneserieuniverset.

Her får du levert en svært engasjerende blanding av sniking, kamp, plattformaction og etterforskning. Det er også en stor bonus at miljøene er såpass åpne, på den måten får du friheten du trenger til å nyte spillet på dine egne premisser. Dessuten er det jo alltid moro å denge slemminger.

FIFA 10.

FIFA 10 (PS3/X360/PC/PS2/PSP/DS/Wii)

Utgivelse: 1. oktober

Kvalitetsforskjellene mellom FIFA-serien og Pro Evolution Soccer er i ferd med å viskes ut. Når spillene nærmer seg hverandre på banen er det ingen tvil om at førstnevnte har størst potensial til å lage det beste totalproduktet, med alle sine lisenser. Endelig har man også en bevegelsesfølsomhet på 360 grader for spilleren du styrer i FIFA, og det vil ha mye å si for en ny, autentisk fotballopplevelse.

Det er i det hele tatt det offensive det fokuseres på i denne utgaven. Du kan også skifte hvilken fot ballen ligger på samt lære å mestre et nytt (og mer intuitivt) fintesystem. Endelig virker balansen mellom angrep og forsvar å sitte, du kan bli ekspert i begge – og dine ferdigheter har mer og mer å si for resultatet.

Colin McRae Dirt 2.

Colin McRae Dirt 2 (PC, PS3, X360, Wii, DS)

Utgivelse: 10. september (konsoll), desember (PC)

Rallylegende Colin McRae døde i en tragisk helikopterulykke for en tid tilbake, men lever videre i spillform. Dirt 2 inneholder enda mer ekstreme biler og baner, og vi håper å få levert en bilfest av en annen verden på en rekke konsoller. Kan Codemasters overgå det flotte originalspillet?

For Dirt 2 virker å bli et veldig solid arkadebilspill, med flott grafikk, tilfredsstillende racingfysikk og haugevis av variasjon. Spillets aller beste øyeblikk virker imidlertid å ligge i rallybiten, og det er fortsatt usikkert hvor mye klassisk rallykjøring det blir i denne tittelen.

Brütal Legend.

Brütal Legend (PS3/X360)

Utgivelse: 15. oktober

En roadie er rockebands beste venn. Han gjør grovarbeidet slik at bandet kan skinne – i hysteriske Brütal Legend er rollene snudd på hodet. Du styrer Eddie Riggs, spilt av Jack Black, i en verden fylt til randen av ondskap, humor og heftig heavy metal.

Med blant annet norske Dimmur Borgir på låtlisten kan denne litt merkelige GTA-klonen bli et hardtslående hot denne høsten. Spillegenden Tim Schafer, som har vært involvert i Monkey Island og Day of the Tentacle, står bak prosjektet – da er det ikke vanskelig å se for seg den fantastiske humoren vi vil få servert. Her blir det også både gitarspilling og bilkjøring for alle penga, gled deg!

Borderlands.

Borderlands (X360/PS3/PC)

Utgivelse: 2009

Gearbox kan mer enn å lage spill fra andre verdenskrig i Brothers in Arms-serien. Borderlands blir et førstepersons skytespill med elementer av både klassisk rollespill og bilspill. Akkurat som i Mad Max-filmene suser du rundt i en fremmed og lovløs verden i jakt på en gjenstand av stor verdi.

Kodegenererte våpen sørger for enorm variasjon i den avdelingen, ja vi har sågar blitt fortalt at det finnes opp mot en halv million ulike skytevåpen i spillet. Dessuten har Gearbox forandret helt på grafikken, og det føles komfortabelt å utforske en verden svøpt i herlig cel-shading . Så spørs det om man lykkes i å bli skytespillenes svar på Diablo.

Dragon Age: Origins.

Dragon Age: Origins (X360/PS3/PC)

Utgivelse: 5. november

Finnes det bedre rollespillmakere enn BioWare? Selskapet med klassikere som Baldur’s Gate, Star Wars: The Knights of the Old Republic og Mass Effect bak seg er I hvert fall klare med nye eventyr i spennende Dragon Age: Origins.

Det sier sitt når det kalles den spirituelle oppfølgeren til Baldur’s Gate II, og siden du kan velge en klassisk isometrisk synsvinkel er det nesten som å være tilbake på Sverdkysten. En av de viktigste aspektene i Dragon Age er dialogene, og her har man latt seg inspirere av Mass Effect når det gjelder dybde, valgmuligheter og innlevelse i all pratingen.

Mini Ninjas.

Mini Ninjas (X360/Wii/DS)

Utgivelse: 11. september

Danskene bak voldsspill som Hitman og Kane & Lynch overrasker med et familiespill om små, søte ninjaer. I dette actioneventyret styrer du en gruppe smårollinger i kampen mot en ond fyr som vil ta over verden. Sterkt stilisert grafikk og stor variasjon i brett og miljø engasjerer stort. Videre har har ninjaene dine flere morsomme egenskaper som gjør det til en nytelse å gjøre fiender om til kosete dyr.

Mini Ninjas minner i det hele tatt om et Zelda light med en liten skvett LostWinds. Selv om vanskelighetsgraden ikke er den høyeste virker det som om dette blir mer en fin spillopplevelse enn en vanskelig utfordring. Det er faktisk en veldig postitiv karakteristikk i dette tilfellet.

Max Payne 3.

Max Payne 3 (PC/X360/PS3)

Utgivelse: Vinteren 2009

Kommer dette i år? Vel, det er lov å håpe. Rockstar har tatt over utviklingen fra finske Remedy, og det blir spennende å se i hvor stor grad man bryter med den herlige Film Noir-settingen fra de to første spillene. Actionfylt blir det garantert, så da er det bare å håpe at stemningen også holder mål.

Max Payne har nå forlatt NYPD. Han har blitt dolket i ryggen og må legge ut på en siste desperat søken etter sannhet og en utvei fra byen han er fanget i. Kan en skjeggete og skitten Payne fortsatt engasjere oss? Vi krysser alt vi har av fingre og tær.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden