EA med nytt fremstøt mot bruktspill

Full kontroll

Giganten vil ha enda bedre kontroll, og lanserer Online Pass.

Electronic Arts har vært ganske frempå den siste tiden for å lokke spillere til å kjøpe deres titler helt nye. Spillere har blitt tilbudt ekstrainnhold til Mass Effect 2, Dragon Age: Origins og Battlefield: Bad Company om man har kjøpt dem innbundet i plastikk fremfor på bruktmarkedet.

EA Sports introduserer Online Pass.

Nå tar utgiveren det et steg videre med EA Sports sine fremtidige titler, og først ut er Tiger Woods PGA Tour 11 i sommer. Ifølge en pressemelding vil funksjonen Online Pass debutere i nettopp dette spillet.

Online Pass er en engangskode som følger med nye spill, og dermed gratis for de som handler tittelen duggfrisk. Dette passet skal gi tilgang til nett-tjenester, "features" og bonusinnhold på Xbox 360 og PlayStation 3.

– Dette er viktig for forretningene våre, det gir oss mulighetene til å servere en enda større mengde førsteklasses nettinnhold til hele EA Sports-samfunnet, sier presidenten i EA Sports, Peter Moore.

Greit nok det, men hvis du kjøper spillet brukt blir du litt avspist. Ifølge Gamespot er det nemlig nå bekreftet at uten dette passet kan du ikke spille på nett, dermed risikerer du å få en ensom spillopplevelse. Det er jo ingen hemmelighet at de fleste av EAs sportsspill passer aller best sammen med andre, og da gjerne over nett.

Trøsten får være at EA Sports vil samarbeide med blant annet butikkjeden GameStop, slik at alle kan kjøpe seg Online Pass-koder. Prisen som oppgis er ti dollar, eller rundt 60 kroner. Da får du samme tilgang som de som har kjøpt spillet helt nytt.

EA Sports har lagt ut et nyttig guide på sine hjemmesider for å forklare hva Online Pass faktisk er.

Tiger Woods PGA Tour 11 kommer for øvrig i salg 8. juni.

Siste fra forsiden