Funcom med nytt onlinespill

I forbindelse med søknaden om børsnotering, har Funcom avdekket at de jobber med et nytt online actionspill basert på den verden vi lever i.

Funcom er blitt et svært aktivt produksjonsselskap de siste par årene, og jobber for øyeblikket med annonserte prosjekter som Drømmefall, Age of Conan og Anarchy Online: Lost Eden. Nylig har også to designere som tidligere jobbet hos GSC Game World med S.T.A.L.K.E.R. blitt hyret inn hos den norske utvikleren, til å jobbe med det svært lovende onlinespillet Age of Conan, og Funcom har flere kort i ermet som de foreløpig ikke ønsker å offentliggjøre. Nå har de akkurat lagt inn en søknad om å komme på børs.

- Vi har den beste teknologien, og de beste spillene, men mangler spillporteføljen. Målet med børsnoteringen er å bli det ledende onlineselskapet i verden, forteller Jørgen Tharalsen, produktansvarlig hos Funcom til Gamer.no.

Ambisiøse som de er, offentliggjør de samtidig et av flere fremtidige prosjekter. The World Online er arbeidstittelen på et spill vi nettopp har sett en konseptvideo fra. Videoen inneholder ikke et fnugg gameplay, men et voldsomt antall tekststrofer som ble presentert raskere og raskere utover i videoen, i takt med stadig mer aggresiv musikk.

Essensen i The World Online baserer seg på den virkelige verden, og vi blir fortalt at spillet foregår i nåtid, det vil si at år og tid i spillet vil være identisk med år og tid i virkeligheten når spillet lanseres. I spillet kan vi forvente å kjenne seg igjen i virkeligheten, gjennom ikoner fra menneskeheten som f.eks. Stonehenge.

Gjennom videoens gang kommer det flere hint om historien, og vi får blant annet vite at det hele startet i 1923, hvor en strengt bevoktet hemmelighet slipper ut. Deretter raser stadig flere tekstbolker mot oss i økene fart, som forteller om en skjult verden, konspirasjonsteorier, mirakler hver eneste dag, liv på Mars, og aliens som fremdeles befinner seg blant oss. Det blir også hevdet at Eagle aldri var på månen. Mot slutten av traileren kommer det som skal være selve taglinen i spillet: ”The new world. Everything is true. Everything”.

- Verden er ikke helt som den ser ut som. Spillet er full av inspirasjon og referanser til alt fra Dan Brown til Harry Potter, forteller Tharaldsen til ITavisen.

Det er Ragnar Törnqvist som står bak ideen, som Funcom erklærer som den beste de noen sinne har hatt. Funcom vil foreløpig ikke si noe om hvilke plattformer spillet blir utviklet for, eller når vi kan vente mer informasjon.

Siste fra forsiden