Funcom utvider med nytt studio

Den norske utvikleren kaster seg på den stadig voksende kanadiske spillbølgen.

Funcom, det norske utviklerfirmaet kjent for blant annet Age of Conan, Anarchy Online, Den lengste reisen og Drømmefall, åpner et nytt utviklerstudio i Montréal, Canada. Det meldte Funcom i en pressemelding i går. Det nye studioet skal benytte seg av de lokale utviklertalentene, samtidig som en del nøkkelpersoner fra Funcoms andre studioer blir flyttet over dammen.

Funcomsjef Trond Arne Aas uttaler at Montral har etablert seg som en av verdens viktigste områder for spillutvikling, og at Funcom nå ønsker å bli en del av denne suksessen. Han vektlegger også de økonomiske støtteordningene som eksisterer i Québec-regionen. Disse gjør Montréal til en av de mest kostnadseffektive områdene for utvikling av MMO'er. Aas mener at det nye studioet vil hjelpe Funcom til å fortsette å satse på massive flerspillere også i fremtiden.

Ole Schreiner bli sjef for det nye studioet og han understreker det gode samarbeidet med myndighetene i Québec. Han håper at Funcom også kan bidra til å utdanne mange nye utviklere i tiden fremover. Montréal-studioet skal i første omgang arbeide med Rise of the Godslayer som er en utvidelsespakke til Age of Conan, og samtidig bidra til Funcoms neste store prosjekt The Secret World.

Siste fra forsiden