Regjér England i november

Fyrster og riddere

Strategi- og rollespill-hybriden King Arthur har fått slippdato.

For over et år siden kunngjorde Neocore Games at de jobbet med King Arthur, et strategispill med rollespillelementer lagt til en mytologisk utgave av England. Nå har de oppgitt slippdatoen, og fra 12. november kan spillet kjøpes og lastes ned fra diverse nettsider.

Litt info om spillet

I King Arthur spiller du den legendariske kongen ved samme navn, og målet ditt er å samle de stridende gruppene i det gamle England til én nasjon. Dette gjør du ved å gradvis bygge opp riket og erobre naboene dine en etter en. Til å hjelpe deg har du tolv av Englands mektigste og tapreste krigere. Disse er selvsagt ridderne av det runde bord.

Rollespillelementene dreier seg om hvordan du bruker ridderne. Du starter ikke med alle tolv, men må samle dem etter hvert som du erobrer landet. I løpet av spillet kan du sende ridderne ut på eventyr, og disse tar form av små historier hvor du må ta en serie valg. Konseptet er inspirert av gamle velg-din-egen-historie-bøker, som Fighting Fantasy.

Eventyrene skjenker ridderne nytt utstyr og erfaringspoeng, men også Arthur påvirkes av valgene de tar. Hvis ridderne for eksempel allierer seg med hedenske krefter blir Arthur en mindre kristen konge, og mer i takt med ånder og alver. Hvis du tar mange nok valg i en retning låses det opp nye enheter, helter og krefter.

Slag utkjempes i sanntid, og benytter et saks-papir-stein-system. Det vil si at noen enheter er langt mer effektive mot visse andre. Bortsett fra vanlige soldater kan du også sende ridderne dine i kamp. De har tilgang på magiske angrep, som evnen til å tilkalle stormer eller helbrede allierte.

Siste fra forsiden