Podkast

Gabriel Knight-spillene

– Gabriel Knight er på høyde med alt LucasArts har gjort

Retro Crew-gjengen snakker om Jane Jensens mørke eventyrspill.

Da det første eventyrspillet i Gabriel Knight-serien kom i 1993, var både LucasArts og Sierra fokusert på å treffe så bredt som mulig med Monkey Island og Police Quest. Sins of the Fathers fra regissør Jane Jensen gikk en helt annen vei, med en mørk stemning, et okkult tema og oppbygging som en roman. Dermed føltes det hele også langt mer modent.

I denne ukens Retro Crew setter vertene seg ned for å snakke med Marius Kjørmo fra Gamer.no om pek-og-klikk-klassikerne Gabriel Knight: Sins of the Fathers, Gabriel Knight 2: The Beast Within, og det mindre populære tredje spillet: Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned.

Skjermbilde fra Gabriel Knight: Sins of the Fathers. (Kilde: Mobygames.com).

Vi får høre hvordan Jane Jensen blander ekte historie og fiksjon på en måte som ga dramatisk tyngde til en sjanger som ofte ble forbundet med mer humoristiske og lette spill på 90-tallet. Sins of the Fathers og The Beast Within gir begge en følelse av å foregå i den virkelige verden, med relativt realistiske rolleskildringer og bruk av faktiske steder.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

I tillegg blir vi kjent med hvordan spillene på ekstremt effektivt vis gjør spilleren paranoid. Jo nærmere du kommer å løse mysteriet, jo mer strammes løkken rundt halsen til Gabriel. Noen er ute etter deg.

Jostein Hakestad mener Sins of the Fathers er på toppen av hele pek-og-klikk-sjangeren, på grunn av manus og verdenen spillet skapte, mens Marius Kjørmo er imponert over stemmeskuespillet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 56 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 57: Det mest idiotiske ekstrautstyret til konsoll
Episode 56: Hardtslående slåssespill fra åtti og nittitallet
Episode 55: Disse Star Wars-spillene preget vår barndom

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden