Gamer.no flytter tilbake til Diskusjon.no

På torsdag er alle Mediehuset Tek-nettstedene samlet på ett forum.

De siste to årene har Innlegg.no vært møteplassen for tusenvis av Gamer.no-lesere. Forumet ble til på rekordtid februar 2009, og miljøet har vokst jevnt siden den gang. Det har vært motiverende for redaksjonen å se entusiasmen rundt nettstedet vårt. Ingen andre spillnettsteder i Norge kan skilte med et så sterkt samfunn knyttet til seg. Det er noe som gjør oss både stolte og ydmyke.

Likevel har vi kommet til et punkt der vår utgiver Mediehuset Tek står med to diskusjonsforumer etter fusjonen mellom Edda og A-pressen, nemlig Innlegg.no og Diskusjon.no. På lang sikt er ingen tjent med at vi opererer med to forumer som konkurrerer om de samme brukerne og de samme gode diskusjonene.

Vi har derfor kommet frem til at vi går over til Diskusjon.no som offisielt forum. Det betyr at Gamer.no blir en viktig brikke i formingen av spillkategorien, og vi kan bygge videre på de erfaringene vi har med Innlegg.no for å gjøre spilldelen på Diskusjon.no like bra.

Vi vet at det vil reises mange spørsmål i forbindelse med dette. Derfor har vi utformet noen svar på mye av det vi tror dere lurer på. Vær ikke redd for å stille spørsmål i forumet dersom det er teamer som ikke dekkes av denne artikkelen.

Hva er Diskusjon.no?

Diskusjon.no er et av Norges største og eldste forum, som hver måned har flere tusen bidragsytere og hundretusenvis av lesere. Det ble opprettet i 2001, som diskusjonsforumet til Hardware.no, senere ble det tilknyttet andre redaksjonelle sider i nettverket. I 2004 fikk forumet navnet Diskusjon.no og har siden satset på å bli et forum med et bredt spekter av tema. Forumet satser mye på å involvere brukerne mest mulig, og la de hjelpe til med alt fra moderering til administrering. Mer informasjon på forumets wikiside.

Hvorfor flytte til Diskusjon.no?

Vi ønsker å samle driften, videreutviklingen og vedlikeholdet på ett forum. Siden de aller fleste brukerne ikke kommer til å være aktive begge steder, virker det mest logisk for oss å kun ha ett forum. Valget falt på Diskusjon.no fordi de har over 20 ganger flere brukere enn Innlegg.no. Det vil også være forvirrende for leserne at ett redaksjonelt nettverk opererer med to overlappende diskusjonsforumer.

Når flytter dere over til Diskusjon.no?

Fra og med 14. april vil Gamer.no bruke Diskusjon.no som offisielt forum. Natt til 14. april vil det derfor være nedetid på inntil 12 timer på Diskusjon.no på grunn av flyttingen.

Brukernavnet mitt er opptatt på Diskusjon.no, men ikke aktivt. Kan jeg overta det?

Du kan søke om å overta brukernavnet, dersom det har vært inaktivt en stund. Søknaden legges inn denne tråden på Innlegg.no. Husk å fortelle oss hva brukernavnet på Diskusjon.no er.

Skal alle tråder på Innlegg.no kopieres til Diskusjon.no?

Ja. Alle blir kopiert, men ikke fjernet fra Innlegg.no. Trådene og svarene som er hentet fra Innlegg.no vil være synlig merket på Diskusjon.no.

Trykk på brukernavnet ditt for å få opp en meny der du kan klikke deg videre til kontrollpanelet.
Deretter navigerer du deg til «endre e-postadressen».

Jeg har samme brukernavn på Diskusjon.no. Mister jeg post-counten fra Innlegg.no?

Sørg for at det er samme e-postadresse begge steder, så legger vi sammen post-counten i forbindelse med kopieringen av tråder. E-posten sjekker du ved å gå til kontrollpanelet ditt på Diskusjon.no, deretter «endre e-postadressen».

Hva skjer med Innlegg.no?

Innlegg.no vil fortsette så lenge det er et ønske fra brukerne, men det blir ikke en satsing for Mediehuset Tek og Gamer.no. Vi kan imidlertid bistå med hjelp rundt kritiske oppdateringer.

Hvilket standpunkt tar vi rundt piratkopiering og juks i onlinespill?

Det er forbudt å poste materiale som er beskyttet av opphavsretten på Diskusjon.no, med mindre man har opphavsretten til dette materialet eller det er godkjent av opphavsmann. Det samme gjelder linking til slikt materiale (herunder piratkopiert) på andre nettsteder enn de som rettighetshaver har godkjent. Etiske debatter rundt emnet piratkopiering er lov. Vi modererer ikke basert på sluttbrukerlisenser (EULA), men oppskrifter på spilljuks i onlinespill er forbudt.

Hvem skal moderere spillforumet på Diskusjon.no?

Alle aktive moderatorer på Innlegg.no vil tilbys engasjement på Diskusjon.no. Deretter vil vi evaluere behovet for flere.

Hvordan blir forumstrukturen i spilldelen av forumet?

Ambisjonene er å hente det beste fra to verdener. I starten oppretter vi de kategoriene som mangler på Diskusjon.no, så tar vi en løpende vurdering på behovet.

Får vi Gamer.no-utseende på Diskusjon.no?

Ja, Gamer.no-drakten blir med over. De som ønsker den nåværende Gamer-drakt på Innlegg.no vil kunne velge det også på Diskusjon.no.

Siste fra forsiden