GameStop gir opp NFT

GameStop gir opp NFT-satsingen sin

Legger ned avdelingen grunnet usikkerhet i kryptomarkedet.

Northfoto/Shutterstock.com

TLDR

  • GameStop har kunngjort at kjeden trekker seg fullstendig ut av NFT-markedet.
  • Butikkjeden vil avvikle sin markedsplass for kjøp og salg av NFT-er, men kunder vil fortsatt ha tilgang til sine NFT-er via andre tjenester.
  • Dette kommer fire måneder etter at GameStop kuttet støtte for sin «NFT Wallet»-tjeneste, og brukte også da usikkerheten i markedet som årsak til nedleggelsen.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

To år etter at GameStop kunngjorde sin storstilte satsing på NFT-er, har butikkjeden nå valgt å trekke seg helt ut av det kontroversielle markedet. Det melder nettstedet Decrypt.

En melding på GameStops nettsider informerer kunder om at markedsplassen for kjøp og salg av NFT-er straks vil avvikles. Det grunnet usikkerhet i kryptomarkedet, lyder forklaringen.

Opplegget stenger sine dører 2. februar. Som Decrypt påpeker, vil kunder riktignok fortsatt ha tilgang på sine NFT-er via andre tjenester.

Nyheten kommer fire måneder etter at GameStop kuttet støtte for sin «NFT Wallet»-tjeneste. Også da brukte kjeden usikkerhet på markedet som bakgrunn for nedleggelsen.

En NFT – eller non-fungible token – er en unik digital gjenstand, for eksempel et bilde eller en kosmetisk artikkel i et spill. Disse kan byttes og selges mellom spillere, og entusiaster har sett for seg en fremtid der man kan benytte én gjenstand på tvers av ulike spill.

Konseptet har riktignok møtt mye motstand siden det først slo gjennom for noen år siden. Markedet har også variert voldsomt i den tiden, og mange har kjøpt stort og tapt stort på NFT-er.

LES OGSÅ: Sega har fått mindre tro på NFT-er i spill »

Siste fra forsiden