Gamestop

Håpet på GameStops undergang – nå må hedgefondet stenge dørene

Northfoto/Shutterstock.com

Reddit-brukere og andre hobbyinvestorer startet i januar en bitter kamp mot den etablerte Wall Street-eliten. Det hele hendte i at GameStop-aksjen skjøt i været, mens flere hedgefond tapte så det sang. Et halvt år etter har et av fondene sett seg nødt til å kaste inn håndkledet.

Som Financial Times melder har White Square Capital informert sine investorer om at dørene stenges etter en gjennomgang av forretningsmodellen. På det meste forvaltet White Square aksjer til en verdi av 440 millioner dollar – drøye 3,75 milliarder kroner – men GameStop-dramaet førte til voldsomme tap.

Shortsalg

Vis mer

En strategi der man selger aksjer man ikke eier mot et løfte om at man kjøper aksjen tilbake senere. Med denne strategien tjener man på en nedgang i kurs, men dersom prisen går opp er det dårlig nytt. Shortselgere plukker derfor vanligvis ut en aksje som går skikkelig dårlig, slik som GameStop-aksjen gjorde før Reddit kom på banen.

White Square var slettes ikke det eneste fondet som tapte penger på såkalt shortsalg av Gamestop-aksjen – som gikk fra under 20 dollar per aksje til over 480 dollar på det meste. Det prestisjetunge Melvin Capital var blant de som led enorme tap, og måtte til slutt ha hjelp for å unngå konkurs.

En kilde med kjennskap til White Square hevdet riktignok overfor Financial Times at nedleggelsen ikke var en konsekvens av GameStop-situasjonen. Visstnok tjente White Capital inn en god del av tapene, og fondet skal ha kommet seg raskt på beina igjen.

– Beslutningen om å legge ned er basert på tanken om at shorting-modellen har blitt utfordret. Det er for mange aktører med den samme strategien. Overtaket man tradisjonelt har hatt slites bort av andre investorer, og det er for mye penger i sirkulering, heter det i et internt brev fra White Square-sjef Florian Kronawitter.

Samtidig melder GameStop at det selv har tjent inn en god slump med penger etter salg av egne aksjer. Totalt solgte selskapet fem millioner aksjer, og satt igjen med litt under 10 milliarder kroner før utgifter.

Før aksjedramaet hadde GameStop slitt i lengre tid.
I 2019 la kjeden ned samtlige butikker i Norge »

Siste fra forsiden