3D Dot Game Heroes til Europa

Gamledager på nytt

SouthPeak har skaffet Europa-rettighetene til retroeventyret.

Den amerikanske avdelingen av Atlus snapper stadig opp spennende utgivelser fra Japan, men da de ikke er interessert i å utgi spill her i den gamle verden må vi ofte se lenge etter disse titlene. Nå har Atlus og SouthPeak Games inngått et samarbeid om å utgi et av disse spillene i Europa, og dermed sørge for at vi får det omtrent samtidig som amerikanerne.

Energi får man selvsagt ved å ete frukt og bær

Det aktuelle spillet er From Softwares 3D Dot Game Heroes på PlayStation 3, en kjærlighetserklæring til 8-bits-alderen. Her får vi gammeldags spillmekanikk og et unikt utseende som blander 2D-estetikk med 3D.

Historien stammer også fra 80-tallet: For lenge siden hersket den onde mørkets konge Onyx over 2D-riket Dotnia. En tapper helt bevæpnet med et legendarisk sverd forseglet Onyx i en kule, og Dotnia nøt mange år med fred og fordragelighet.

Freden brytes når kongeriket oppgraderer til 3D og den onde biskopen Fuelle stjeler kulen. Mørke makter angriper igjen kongeriket, og en ny helt trengs for å slå tilbake mot ondskapen. Dette er selvsagt deg. Du må gjennomsøke riket på jakt etter seks vise menn og seks krystaller som kan hjelpe deg med å stoppe Fuelle og Onyx.

3D Dot Game Heroes er sterkt inspirert av klassikeren The Legend of Zelda på NES, og som i det spillet må du vandre rundt i en stor verden og se etter nyttige gjenstander og våpen, bekjempe monstre og utforske underjordiske labyrinter.

I USA slippes 3D Dot Game Heroes 11. mai. SouthPeak Games og Atlus satser på å ha spillet klart til en Europa-lansering samtidig, men vil ikke forplikte seg til noe mer presist enn at det kommer i mai.

Forhåpentligvis blir det ikke siste gang Atlus jobber med andre utgivere om å slippe sine titler i Europa.

Siste fra forsiden