SNES-rollespill i ny utgave

Gammel serie gjenoppstår

Lufia II gjenskapes på DS med forbedret grafikk og nye spillmekanismer.

SNES var kjent for sine mange gode rollespill, og et av de mer obskure blant disse var Lufia II: Rise of the Sinistrals. Dette var en interessant blanding av huleutforskerspill, gåteløsning, og tradisjonelle japanske rollespill. Spillets grotter og slott var fulle av vriene oppgaver som måtte løses, og som i huleutforskerspill beveget monstre seg kun når du gjorde det. Spillet introduserte også monsteroppdrett før Pokémon.

Lisensen til serien har tydeligvis endt opp hos Square Enix, for de har bedt den opprinnelige utviklergruppa om å lage en ny utgave av spillet til DS. I Japan er Lufia-serien kjent som Estpolis, og nyutgaven har fått tittelen Estpolis: The Lands Cursed by the Gods.

Ifølge RPGamer blir det flere store endringer i spillet. 2D-Grafikken er byttet ut med 3D, og i stedet for turbasert utforsking og slåssing blir det et actionrollespill i sanntid. Mesteparten av spillet foregår på den øvre DS-skjermen, men det blir også gigantiske sjefer som strekker seg over begge skjermene. Gåteløsningen fra originalen er visstnok intakt.

Handlingen i det opprinnelige Lufia II omhandlet eventyreren Max og hans kamp mot fire guddommelige vesener. Visse endringer skal angivelig introduseres i den nye utgaven, men de store trekkene skal være de samme.

Estpolis: The Lands Cursed by the Gods har foreløpig ikke fått noen slippdato.

Siste fra forsiden