Gearbox - Landon Montgomery

Gearbox-medgrunnlegger Landon Montgomery er død

Utvikleren huskes for sitt arbeid med serier som Half-Life, Halo og Brothers in Arms.

Landon Montgomery var blant annet med å skape Brothers in Arms-serien.
Ubisoft

Utviklerveteran og medgrunnlegger av Gearbox Software Landon Montgomery er død. Det bekreftet Gearbox selv via Twitter på torsdag.

Montgomery begynte hos Nvidia i november 2019.
Linkedin

– Våre hjerter er knuste etter at vi hørte om bortgangen til en av våre medgrunnleggere, Landon Montgomery. I våre innledende år spilte Landon en viktig rolle i å hjelpe oss med å stake ut en kurs. Vi vil alltid være takknemlige for at han var en del av våre liv, skrev selskapet.

I løpet av sine mange år i spillbransjen har Montgomery vært innom flere av bransjens viktigste spillserier. Blant annet var han med på utviklingen av flere utgaver av Half-Life og Brothers in Arms, og hadde også fartstid fra Halo. Siden november 2019 arbeidet Montgomery som produsent for Nvidias Lightspeed-studio.

Mange lovord

Siden bortgangen ble kjent har hyllester og lovord flommet inn via sosiale medier. Nåværende Gearbox-sjef Randy Pitchford, som også var med å grunnlegge selskapet, delte en rekke minner fra deres tid sammen på ulike prosjekter.

– Beklager å lire av meg så mange kjære minner. Det er et stort sjokk. Jeg trenger fortsatt å ta det innover meg. Han forlot Gearbox i 2007, tror jeg, og jeg så ham bare et par ganger i løpet av det siste tiåret. Jeg kan ikke tenke meg hvordan hans nærmeste takler nyheten, avsluttet Pitchford.

Noen dødsårsak er foreløpig ikke offentliggjort.

Borderlands blir film.
Skrekkfilmregissør Eli Roth tar på seg jobben »

Siste fra forsiden