Gearbox røper detaljer om nye Homeworld

De klassiske spillene får en omfattende overhaling.

Dette bildet er fra den originale versjonen av Homeworld 2.
Relic Entertainment

En av de store overraskelsene da eiendelene til den konkursrammede spillutgiveren THQ ble auksjonert bort i fjor var at Gearbox Software – selskapet bak Brothers in Arms og Borderlands, samt Aliens: Colonial Marines og den ferdigstilte utgaven av Duke Nukem Foreverkjøpte rettighetene til strategispillene i Homeworld-serien.

Nå har de røpet detaljer om Homeworld: Remastered, som blir en samlepakke med de originale Homeworld-spillene og oppgraderte nyversjoner av dem.

Originale Homeworld 2. (bilde: Gearbox Software)

– Det var med mye kjærlighet og respekt for Relics brilliante, underholdende og nyskapende spill at Gearbox Software kjøpte romstrategiserien og nå kjemper for å reintrudusere den til nye og gamle spillere, sier studioet på et nyopprettet nettsted.

De nye versjonene av Homeworld og Homeworld 2 skilter med langt mer detaljerte teksturer og modeller enn tidligere, nye grafiske effekter, samt støtte for HD, UHD og 4K-oppløsninger. I tillegg brukes kildematerialet for det originale lydsporet for å gi oss «en slående ny blanding av effekter og musikk», og filmsekvensene har også blitt gjenskapt.

Flerspillermodusen fra begge spillene har blitt slått sammen til en sentral modus, men denne sies det ikke så mye om.

Flyktninger i rommet

Homeworld-spillene følger en gjeng futurististiske mennesker som må forlate sin hjemplanet. Nå må de legge ut på en Battlestar Galactica-aktig reise i verdensrommet, der de stadig møter utfordringer, og målet deres er å finne ut hvor egentlig kommer fra.

Spillene er avanserte sanntidsstrategispill der handlingen foregår i ekte, tredimensjonale rom hvor fienden kan komme fra alle retninger. Men det er selvsagt ikke bare fienden som kan gjøre bruk av alle dimensjonene – du kan dele styrkene dine og sette sammen svært avanserte, taktiske manøvre.

Spillene ble lansert til enorm jubel fra både kritikere og spillere, og ble regnet som grensesprengende innen strategisjangeren. Men de helt store salgstallene fikk de ikke, og utvikler Relic endte opp med å forlate serien. I dag er de mest kjent for Warhammer 40 000: Dawn of War og Company of Heroes, og i forbindelse med THQ-konkursen ble de kjøpt av Sega.

En gruppe veteraner fra Relic jobber forøvrig med et nytt sanntidsstrategispill satt til Homeworld-universet. Det heter Homeworld: Shipbreakers, og utviklerne har heldigvis annonsert at planene om å gjøre det til et «free to play»-spill er skrinlagt.

Siste fra forsiden