Hardware: Shipbreakers blir Homeworld-spill

Nytt strategispill fra Relic-veteraner blir en del av Homeworld-serien.

Hardware: Shipbreakers er et strategispill under utvikling hos Blackbird Interactive, en gruppe veteraner fra Relic Entertainment, studioet som skapte de klassiske Homeworld-spillene. Nå har de kunngjort at de har sikret seg en avtale med Gearbox Software, som kjøpte Homeworld-rettighetene for en stund tilbake, om å gjøre spillet til et offisielt Homeworld-produkt.

Fra nå av heter spillet Homeworld: Shipbreakers. Spillet skal hele tiden ha vært ment som en slags åndelig oppfølger til Homeworld-spillene, som fant sted før hendelsene i serien. Handlingen foregår på en ørkenplanet der forskjellige grupperinger kjemper om kontrollen over vrakene av romskip som styrter på planeten, i forbindelse med krigshandlinger i solsystemet.

Budsjettet økes med millioner

Avtalen mellom de to selskapene involverer mer enn at spillet nå får Homeworld-logoen klasket på. Gearbox lover nemlig å finansiere utviklingen med «flere millioner dollar», ifølge nettstedet Polygon:

Teaser fra spillet.

– Disse folkene har brukt private midler på utviklingen, men det er klart at den vil kreve flere millioner dollar ekstra. Vi gir dem merkevaren og ressursene til å få spillet til å skje. Med disse pengene kan de utvide teamet sitt, sier Gearbox-sjef Randy Pitchford til Polygon.

Ifølge Blackbird Interactive vil det ikke være noe problem å overføre Shipbreakers til Homeworld-universet.

– Hardware var, på de aller fleste måter, Homeworld. Det både så, hørtes og føltes likt, men vi ønsket å ta den stilen og opplevelsen videre. Da Gearbox kjøpte Homeworld passet det godt med at vi trengte å finne en partner, sier Blackbird-sjef Rob Cunningham.

Homeworld: Shipbreakers skal være et «free to play»-spill med mikrotransaksjoner. Det ser ut som fokuset er på flerspiller.

Gearbox jobber forøvrig også med nyversjoner av de klassiske Homeworld-spillene.

Les også: Anmeldelse av Gearbox-spillet Borderlands 2

Siste fra forsiden