Diablo IV - Rod Fergusson

Gears of War-sjefen går til Blizzard for å lage Diablo

Nytt beite for Rod Fergusson.

Blizzard Entertainment

Utviklerveteran og Gears of War-sjef Rod Fergusson har fått seg ny jobb. Etter flere år som leder for The Coalition skal Fergusson nå til Blizzard, der han får ansvaret for utviklingen av Diablo-serien.

Rod Fergusson og resten av The Coalition-teamet etter at Gears 5 var ferdig.
The Coalition

Det er Fergusson selv om melder om overgangen via Twitter, som offisielt skjer en gang i mars. Ifølge hovedpersonen blir det noe vemodig å dra, og han benyttet anledningen til å takke teamet sitt for støtten.

– Fra og med i mars vil jeg bli med Blizzard for å styre Diablo-serien. Det er bittersøtt å dra fordi jeg er så glad i Gears-familien, fansen og alle hos The Coalition og Xbox. Tusen takk, det har vært en ære og et privilegium å jobbe med dere alle.

Fergusson begynte sine utviklerdager hos Microsoft på 90-tallet, før han gikk til Epic Games i 2005. Der var han med å bygge opp Gears of War-serien, som han deretter fikk totalansvaret for da Microsoft kjøpte rettighetene i 2014. Siden har han ledet Gears-utvikler The Coalition, der hans siste bidrag var som sjef for Gears 5.

Hos Blizzard får Fergusson sitt å stri med, etter en tung tid for det velkjente selskapet. Opptil flere Diablo-prosjekter skal være underveis, deriblant det etterlengtede Diablo IV og det mye omdiskuterte Diablo Immortal.

Hva Gears of War-serien angår er Gears Tactics det neste innslaget på kalenderen. Det turbaserte strategispillet kommer til PC og Xbox One den 29. april.

Rockstar-topp Dan Houser er ferdig i selskapet.
Hjernen bak Grand Theft Auto og Red Dead Redemption gir seg »

Siste fra forsiden