Gears of War - The Coalition

Gears of War-skaperen bytter spillmotor – trapper ned arbeidet med Gears 5

– Kommer ikke til å kunngjøre noen nye spill på en stund.

Xbox Game Studios

The Coalition, studioet som har ansvaret for Gears of War-serien, har begynt overgangen fra Unreal Engine 4 til Unreal Engine 5. Oppgraderingen byr på nye muligheter for teamet, men betyr også at arbeidet med Gears 5 trappes ned.

Det kunngjorde The Coalition selv denne uken i et åpent brev til fansen.

– Ingen nye kunngjøringer på en stund

The Coalitions foreløpig siste spillprosjekt var Hivebusters, en utvidelse for Gears 5.
Xbox Game Studios

Via nettsidene til Gears 5 skrev teamet at Gears of War-serien alltid har vært banebrytende innen spillutvikling på Unreal Engine. Den tradisjonen skal nå videreføres, og The Coalition har planer for flere nye prosjekter i løpet av de kommende årene.

– Her hos The Coalition er vi stolte over å kunne levere de beste mulige Gears of War-spillene og den beste mulige spillopplevelsen med bruk av nyskapende verktøy, som Unreal Engine. […] Etter hvert som vi ser mot fremtidige spill gleder det oss å flytte ressurser over til nestegenerasjonsutvikling med Unreal Engine 5.

Mens planleggingen er i full gang, påpeker utvikleren riktignok at overgangen krever mye jobb. Fans bør dermed være forberedt på å vente en god stund før nye spill kan avdukes.

Hva eksisterende spill angår forteller The Coalition at Gears 5 enda har litt mer innhold på vei. Tilleggspakkene Operations 7 og Operations 8 skal fortsatt ut, hver med nye figurer, flerspillerkart og spesielle spillarrangementer.

LES OGSÅ: Se hva Unreal Engine 5 kan få til på PlayStation 5 »
LES OGSÅ: Tidligere Gears of War-sjef til Blizzard for å lage Diablo »

Siste fra forsiden