Sniktitt

Gears 5 Escape Mode

Når samarbeid blir blodig alvor

Tre mennesker går inn i en Locust-leir…

Xbox Game Studios

LOS ANGELES (Gamer.no): Satt på spissen er det ganske enkelt å beskrive Escape-modusen i kommende Gears 5: Det er som et Strike i Destiny, bare at tre spillere skal kjempe seg ut av en fiendeleir, istedenfor inn. Pluss masse blod og gørr.

Jeg skal komme rett ut og si med det samme at jeg aldri har spilt et Gears of War-spill før, og etter å ha gitt denne demonstrasjonen et forsøk på Xbox sin Showcase-event i disse E3-dager er jeg jammen ikke sikker på hvorfor jeg har unngått serien så lenge. Dette er actionspill av ypperste kaliber.

LES OGSÅ: Microsoft dropper bakoverkompatibilitet-satsningen for Xbox 360-spill på Xbox One »

Samarbeid, samarbeid, samarbeid

I Escape må tre spillere, online eller lokalt, samarbeide for å kjempe seg ut av fangenskap dypt i fiendens territorium. En gass bryter ut og følger sakte men sikkert etter deg og partnerne dine. Derfor er samarbeid viktig.

Modusen starter med at figuren din våkner opp fra en slags koma dypt i Locust-territorium.
Xbox Game Studios

I denne modusen kan man velge mellom tre forskjellige typer figurer, med hvert sitt oppladbare super-angrep som kommer til nytte på forskjellig vis: Én figur skyter strøm ut av kniven sin i nærkamp, en annen tar ut et skjold for ekstra beskyttelse, mens den tredje figuren setter opp en ammunisjonssone rundt seg hvor alle kan fylle opp med ammunisjon.

Sistnevnte er viktig: Ut fra de to rundene jeg fikk testet gikk alle spillere fort tom for ammunisjon, og da er det viktig å kommunisere når man slipper ammunisjon eller finner det i de labyrintiske korridorene.

Dødelig gass bak, Locust Horde foran

Det er en selvfølge at spillet ser bra ut. Som en av flaggskipene til Microsoft kommer det ikke som en overraskelse at spillet imponerer med 4K HDR-bilde og fløyelsmyke 60 bilder i sekundet. Det føles også utrolig godt i fingrene å skyte, hamre og knive seg gjennom humanoide bakkesoldater og flygende skapninger på vei mot sikkerhet. Etter hvert som man utforsker kartet, snubler man over nye våpentyper som endrer dynamikken mellom spillertrioen.

Gevær som fryser fienden er en av mange forskjellige våpen du kan lete frem når du utforsker.
Xbox Game Studios

Gassen som følger etter deg og sakte men sikkert tar livet av deg, gir hele modusen en følelse av man må raska på litt, som «tingen» i Amnesia: The Dark Descent – bare ikke riktig så fryktinngytende. Likevel, spenningen er der absolutt, og presset om å samarbeide godt så man klarer å presse seg gjennom horden gjør opplevelsen både taktisk og morsom.

Det sier en del om Gears of War at jeg som ikke har spilt serien før intuitivt søker dekning, hopper over og beiner inn i fienden som om jeg har gjort det i 13 år, kort tid inn i den om lag 13 minutter lange demonstrasjonen. Alt fra skytefølelse til lagkoordinering føles veldig bra, det samme gjelder oppbyggingen i intensitet i løpet av en runde.

Til slutt må du holde hordene i sjakk til helikopteret kommer og henter laget ditt.
Xbox Game Studios
Les også
Anmeldelse: Gears 5

Konklusjon

Kait liker merkelig nok ikke Billie Eilish.
Xbox Game Studios

Den siste sjefskampen, og bølgen med fiender som strømmer på mens døren som tar deg til sikkerhet lukkes akkurat litt for sakte, er et intenst øyeblikk. Jeg er fornøyd med det jeg har prøvd, men håper også det vil være flere nivåer å spille denne fengselflukt-aktige modusen på, for dette er en modus jeg ser for meg kan fungere i flere scenarier: Si at gassen pipler opp av et hull midt i et åpent område, hvor man på kjempe seg ut fra en ring av fiender. Det kunne for eksempel fungert.

Likevel hadde jeg håpet vi fikk teste litt enspiller mens vi først var her. Dette skyldes nok mest min gryende interesse for å se hva Gears of War i enspiller egentlig er, som igjen underbygger hvor godt jeg likte Escape Mode som taktisk action-underholdning. Det er vanskelig å si at jeg er solgt på et spill basert på èn flerspillemodus, men man kan trygt si at jeg er så nære solgt som det kan ta meg.

Les også om vårt inntrykk av hvordan Gears 4 og andre Xbox-spill kjører på Project xCloud – Microsofts kommende spillstrømmetjeneste »

Siste fra forsiden