Giftet seg med digital date

Giftet seg med digital date

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Japan, landet der alt er mulig, har tatt enda et stort skritt mot en heldigital hverdag: Det første giftemålet mellom spiller og spillfigur.

Giftemål i MMO-er er gammelt nytt, men spillentusiasten Sal9000 gjorde historie da han ble viet til sin Nene Anegasaki, fra stevnemøtesimulatoren Loveplus, ved Tokyo Institute of Technology.

Ifølge Tinycartridge.com ble giftemålet først registrert og formalisert i et kapell i Guam etter at mannen troppet opp med en DS og et eksemplar av spillet. Den heldige brudgommen følte tydeligvis at begivenheten fortjente mer oppmerksomhet, og tok kontakt med familie, venner og ikke minst media hjemme i Tokyo.

Seremonien ble ledet av en vaskeekte prest, mens både bruden og forloveren tittet ut fra hver sin DS. Brudgommen påpeker at bryllupsstuntet bør sees på som performance art, men understreker også at han har dype og varme følelser for sin Nene.

(Kilder: BoingBoing, TinyCartridge, VG Spill)

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen