Vil Microsoft kjøpe EA?

Gigant sluker gigant?

Rykter vil ha det til at Microsoft vil kjøpe Electronic Arts.

Nyhetsbyrået Reuters kunne i går melde om at aksjene til både Electronic Arts og Microsoft hadde steget betydelig i verdi etter at det begynte å gå rykter om at Microsoft ville kjøpe Electronic Arts. Det er uklart hvor disse ryktene stammer fra.

– Det er snakk om at Microsoft kan være interessert i å kjøpe Electronic Arts. Det er ikke noe man har bevis for, men ryktene er der ute, sier Frederic Ruffy fra WhatsTrading til Reuters.

Electronic Arts er verdens nest største spillutgiver (etter Activision Blizzard), så et slikt oppkjøp ville fått store konsekvenser for spillmarkedet. Det ser imidlertid ikke ut til å være særlig sannsynlig at ryktene er sanne.

En analytiker, Doug Creutz, avfeier ryktene som svært usannsynlige. Til Barrons påpeker han at EA får over 30% av sine inntekter fra PS2, PS3 og Wii, og at disse inntektene sannsynligvis ville forsvunnet om selskapet ble kjøpt av Microsoft. I tillegg er det usikkerhet om ytterligere 10%, som kommer fra PSP og DS.

– Det er rett og slett ingen måte å få matematikken til å fungere, takket være det massive slaget mot EAs inntekter et slikt oppkjøp ville resultert i. Og nå antar vi dessuten at et slikt oppkjøp ville vært innenfor regelverket, noe vi tviler sterkt på.

I tillegg er det verdt å huske på at Electronic Arts har tapt penger den siste tiden, mens Microsoft har brukt de senere årene på å legge ned eller selge ut store deler av Microsoft Game Studios, i et forsøk på å fjerne kostnader.

I en kommentar til MarketWatch hevder Microsoft også at de ikke har noen planer om å kjøpe Electronic Arts.

Siste fra forsiden