Monkey Island-skaper på jobbjakt?

Gilbert forlater Hothead

Ron Gilbert forlater DeathSpank-utvikler Hothead Games.

LucasArts-veteranen Ron Gilbert er kjent som hovedhjernen bak de to første Monkey Island-spillene. Siden 2008 har han jobbet hos kanadiske Hothead Games, med det nedlastbare spillet DeathSpank.

Nå er DeathSpank nesten klart for utgivelse, og dermed føler Gilbert tydeligvis at han har gjort det han skal hos Hothead Games. På hans personlige blogg har han nå røpet at han har forlatt selskapet:

DeathSpank leker pyroman.

– Nå som den kreative og produksjonsmessige delen av DeathSpank-utviklingen er ferdig og vi tar fatt på den lange veien med testing og sertifisering, ser spillet temmelig morsomt ut. Så, for å sitere min barndomshelt, George W. Bush: Oppdrag utført.

Ron Gilbert har selv beskrevet DeathSpank som en blanding av Diablo og Monkey Island. Spillet følger den noe enfoldige spillhelten DeathSpank på en stadig jakt etter skatter og monstre.

DeathSpank lanseres til Xbox 360 og PS3 til sommeren. Gilbert røper forøvrig også at spillet får en versjon han ikke kan si noe om. Han refererer nemlig til versjoner for "Xbox, PS3 og [sensurert]".

Spillet ble opprinnelig utviklet for Xbox 360, PS3 og PC, men PC-versjonen ble utelatt da Electronic Arts kunngjorde at de skulle utgi spillet. Om dette er den hemmelige versjonen, eller om det for eksempel er snakk om en Wii-utgave, vites ikke.

Vi vet heller ikke hva Monkey Island-guruen planlegger å gjøre nå. En potensiell arbeidsgiver er selvsagt Telltale Games, som etter all sannsynlighet har mer Tales of Monkey Island på gang.

Siste fra forsiden