Gjenopplev Resident Evil på Wii

Det første spillet i serien får en "wiimake".

Capcoms skrekkserie, Resident Evil, har stått høyt i kurs blant de mindre lettskremte av oss spillere i årevis. Lanseringen av det siste spillet, Resident Evil 5, var en stor suksess salgsmessig, og spillet har også blitt godt mottatt i pressen. Resident Evil 4, som inntil nylig var det nyeste spillet fra hovedserien, oppfant på mange måter hjulet på ny. Kontrollen og kameraet var mer håndterbart og opplevelsen ble mer actionrettet enn det fans var vant med fra tidligere spill.

Dette ble i enda større grad resultatet når Wii fikk en remake av det populære spillet. Spillet kom med ekstrainnholdet som PS2-versjonen hadde hatt, men med forbedret grafikk. Viktigst av alt fikk kontrollen en komplett overhaling; med Wiis pekermulighet ble siktingen nådeløst treffsikker.

Nå har Konami annonsert at en nyversjon av det originale PS1-spillet Resident Evil slippes i Europa i juni. Nøyaktig hva som vil få en overhaling er ikke klart, men det er nok trygt å forvente oppdatert grafikk og kontroll som tar i bruk Wii-kontrollen. Dette vil nok for mange også være mer enn nok; Resident Evil regnes den dag i dag fortsatt som en uovertruffen klassiker, og en polfarer innen sjangeren. Spillet er av blant annet Game Informer betegnet som et av tidenes viktigste.

(Kilde: Eurogamer)

Siste fra forsiden